Jag är fly förbannad!

Nej, det är jag inte, men titeln passar liksom.
Däremot är jag väldigt road.

Jag vet inte om ni har läst och hört om Helena Bergströms utbrott i aftonbladet?
Vad som har hänt är att ytterligare ett år har gått och det är än en gång dags för guldbaggegalan och ÄN EN GÅNG står Colin Nutleys film utan nomineringar. Så ryter frugan till!

Naturligtvis handlar det om Änglagård 3 tredje gången gillt. Helena anser att Nutley blivit mobbad av svenska filmistitutet i 20 år nu. Hans filmer är ju omåttligt populära hos publiken, Änglagård 3 har redan spelat in mer än en miljon, så varför kan inte svenska filminstitutet också erkänna Nutley som den fantastiske filmskapare han är?!
Min första poäng är att om Nutley nu gjort så fantastiska filmer i över 20 år, och institutet fortfarande inte accepterar hans filmer som mästerverk, är det verkligen institutet det är fel på? Kan det inte vara så att Helena är en aaaaaning blåögd och helt enkelt inte ser att hennes mans filmer inte uppfyller de krav som ställs?

Men Nutley har ju blivit Oscarsnominerad! Inte ens då vilje man rucka på sig. Det svenska filminstitutet har bestämt sig för att Colin Nutleys filmer inte är bra och de vägrar ändra åsikt! Det är mobbing! (Ja, Helena använde sig faktiskt av ordet mobbing) Bergström kör en Jimmie Åkesson "De andra barnen vill inte leka med oss, tyck synd om oss!"

Är det inte dags att växa upp?! Gudarna ska veta att jag inte tycker om Bergström som skådespelerska, jag tycker att hon är ett skämt. Jag har sett EN bra film med henne, och trots att hon hade huvudrollen var det Jonas Karlsson som höjde nivån på den filmen (Livet är en schlager). Att hon näst intill enbart jobbar med Nutley gör mig om möjligt ännu argare. Jag menar Burton/Bonham-Carter är ju illa nog, men de har ju åtminstone talang! Nutleys filmer är ytliga och intetsägande. Eller ja, de få jag sett. Jag har för vana att stänga av alle filmer med Berström. De får sällan eller aldrig bättre än 3/5 i betyg. Redan här har vi ytterligare en poäng! Hur många filmer belönas med priser, när filmen från början rankas så lågt!? fyror och femmor vinner priser, särskilt nu när konkurrensen är så hård. (Det finns ju en anledning varför Titanic vann elva oscars, dålig konkurrens)

MEN kritikerna elaka och respektlösa! De borde tänka på hur de uttrycker sig! OCH de bryr sig inte om all tid som lagts ner på att göra filmen! Men herregud! Vad begär ni? Det spelar väl ingen roll hur mycket tid, kraft och pengar som läggs ner på en film, om den ändå inte blir bra??

Kritikerna borde dessutom ta hänsyn till Nutleys barn. Stackars dottern var ju med i den här filmen och allt! Ursäkta mig, men dra inte in ungen i familjeföretaget om hon inte pallar. och pallar hon inte, skull inte på kritikerna. Det är väl ert eget fel! Dåligt föräldraskap om något! Ni säger ju själva att kultursverige hatar era filmer, vill nu ungen bli skådespelerska kan ni väl låta någon annan regissera henne då!?

Är det inte dags att växa upp?

Nutley har filmat i 20 år, och fortfarande inte accepterats av kultursverige. Då är det nog dags att inse att det framgångskoncept han grundar sitt skapande går hem hos massorna och inte hos den högre kulturen. Om Nutley nu verkligen ville bli accepterad i båda grupperna, kunde han ju försökt ändra sitt skapande. Jag menar, om jag som student hela tiden blir underkänd, då inser ju jag att det är jag som gör fel, inte att institutionen är elak. Det är jag som måste ändra på mig. GÖR OM, GÖR RÄTT! Personligen tror jag att Nutley är ganska nöjd med att ha ett framgångskoncept byggt på att tjäna pengar. Så länge han drar in storkovan är han nöjd. Bergström säger ju själv att han skiter i det här. Han är säkert jätteglad åt att tjäna pengar, och bryr sig inte om hans andra uppföljare blir nominerad eller inte. Michael Bay är Hollywoods svar på Nutley (eller det är väl tvärtom, men skit samma) Bay VET att bra effekter och patriotism säljer, och det är precis sådana filmer han gör. Nutley VET att folk går och ser Änglagård 3, varför skulle han annars göra en andra uppföljare till vad som antagligen är hans bästa film?

Inte en chans att Darren Aronofsky visste på förhand att The Wrestler skulle bli nominerad och älskad av många. Han tog risker för att förmedla budskap och en film som han trodde på. Nutley tar inte de riskerna och det är det som skiljer honom från BRA filmskapare. Play it safe är inte alltid the way forward.

Jag hade säkert jättemånga bra poänger när jag började skriva, men de försvann. hrm.


Talking to yourself - That's actually more like listening than speaking


Die single and thine image dies with thee


Jag är väldigt trött på att vara så långt ifrån Will.
Jag vill ha honom här.

Jag har skrivit om det här inlägget fyra gånger nu.
Det blir för personligt.

Ska lägga ner det här.
Ska börja skriva dagbok istället.


RSS 2.0