You're happy... I don't like it!

om ni vill se en kass film med sjukt härliga kommentarer, se swimming with sharks med kevin spacey. filmen är kass men spacey är braaaa :)

och om ni vill se en film som bara är sådär underbart superduperbra. med en hollywoodhunk som bevisar att han faktiskt är mer än snygg och vet vad det är han håller på med. se lars and the real girl!!! kunde inte sluta le när jag såg den.. så bra så bra. och så söt. handlar om en kille som beställer sin drömtjej på internet.. tjejen heter bianca och är en plastdocka. aahhhaaa..

jag trodde att det skulle bli en sån där sjuk film, om en kille som låser ute omvärlden och lever tillsammans med en docka i en relation som inte kan betraktas som annat än sjuk. men icke. åh jag säger inte mer.. se den!!

annars mår jag bra.. har lite för mycket fritid bara. ikväll blir det bio, ensam igen men det gör inget, uppskattar ju ändå filmen bättre om jag är själv. Rachel getting married står på schemat.. är nog tur att jag är ensam, har stora problem att uppskatta anne hathaway som det är.

film, film, film...

det var nog allt för idag


idag fyller oprah winfrey, heather graham, edward burns och andrew keegan år.

But they call me Dodger, "The Artful Dodger"...

fick precis reda på att jag jobbar på min födelsedag. jag stänger med sparksy the spaceman, det lär ju bli en upplevelse.

annars har det väl inte hänt något direkt. enda anledningen till dagens inlägg är dagens födelsedagsbarn. min allra första kändiscrush och jag kommer nog aldrig helt lyckas släppa honom.



Elijah Wood fyller 28 år idag :)

I'm saying that when the President does it, that means it's *not* illegal!

I'm sorry..?

ja, jag har sett frost/nixon. det var bara att erkänna det för migsjälv.. jag kunde nada om watergateskandalen. men nu har jag läst in mig lite (wikipedia.. hmhm) och känner mig lite stadigare på benen. kan ärligt säga att det var en bra film.. han som spelade nixon var helt underbar! nästan så att man skulle vilja se originalbanden från intervjuerna, bara för att få reda på vad som är fiction och inte. kul att få lära sig något nytt iallafall.

annars är allt som vanligt.. jag jobbade hela helgen och det var kalas och babysitting när jag inte jobbade så ajg var gaaanska trött på söndagen.. ledde till att en irriterad manager sa till mig för att jag var moody.. och bara för att jag råkade vara i cash office när han gjorde det så blåstes det hela upp och folk trodde jag fått världens utskällning.. nej, vi hade en lugn sansad diskussion.. vi var nog båda för trötta för att ens orka bli riktigt irriterade.

råkar ju vara så att jag inte är så bra på hantera kritik, särskillt inte när jag är trött.. så jag vart mer upprörd än vad som var nödvändigt.. två tårar, inte mer, men det var mer än tillräckligt över en sådan småsak, fälldes i omklädningsrummet innan jag tog mig samman och åkte hem. så det var min söndag.. kulkulkul...

nu är jag utvilad iallafall och borde gå ut i solskenet om det itne vore för all lera... jag vet inte var jag ska gå för att inte komma hem med onödigt smutsiga skor.

fick ett kort från åsa idag.. norska kungaparet, haha! den sötsaken.

jag kommer inte få se oscarsgalan iår.. det gör ont.


Every town... has its ups and downs. Sometimes the ups outnumber the downs... but not in Nottingham

bitter...

ingen bra dag idag.. alls. eller jo, det började bra. jag såg mamma mia, som jag faktiskt gillade. helmysig, gillar musikaler. iaf. efter filmen skulle jag göra mig iordning. fick ihop en snygg outfit av mina nyaste kläder, men håret är full komligt värdelöst idag.. skit samma tänkte jag. ska ju ändå bara till haslingfield och posta ett paket. valde att gå då det så sällan finns parkeringsplatser och det inte är mer än en 20 minuters promenad.

kommer fram och ska betala när hon i kassan förklarar att nej, kortmaskinen funkar minsann inte längre. har inget emot att gå, men när man valt att gå och har ett syfte med det så känns det så tråkigt att behöva gå tillbaka utan att ha uträttat sitt ärende.. så att säga. jag hade iallafall tur med vädret. solen sken och det var faktiskt riktigt vårvarmt.

okej, så jag får ta bilen till cambridge. parkerar på trumpington och ska gå till närmsta post office. nej, vi är tyvärr inte något post office längre.. nähe. får gå till den i centrum då.. suck. kommer dit och det är världens kö. suck. när jag väl kommer fram frågar hon vad det är i mitt paket.. öhm.. various things.. a book.. öhm.. visste knappt själv. hon ger mig en snabb förklaring till varför hon frågat, och jag uppfattar inte ett ord.. fine. jag går igen. tillbaka till trumpington. blääää. hade ju hoppats på att hinna köpa ngt att äta åtminstone,men jag hade inte räknat med att post office-grejen skulle ta sån tid.

kommer tillbaka och får 15 underbara minuter då jag bara ligger på rygg och blundar.. önskar att jag inte måste öppna dem och ta hand om jonathan. bläää.. känner inte för det alls.

han kommer hem och så börjas det. what should I so noooow then? jag vet inte, vad fan du vill.. han hittar något och tycker det är kul i fem minuter, sen måste jag städa och komma på något nytt för honom att göra.. orkar inte bryyy mig. kan inte ens gå på toa utan att han står utanför dörren "jessica, what should I do nooooow?" leave me alone?

får väl vara glad att det är första gången sen jag kom tillbaka efter jul som jag känner såhär.. men det lär ju komma fler sådana dagar.

jag ska fly huset och verkligenheten och se the wrestler idag.. tror jag.. eller jo, jag har nog bestämt mig för det. kommer massa nya filmer på fredag så det är bäst att se de som jag itne sett än innan dess..


gena davies fyller år idag.

in seven days God created the earth.. in seven seconds I shattered mine.

helgen har bestått av film och jobb på vue. 12-10 i lördags och 5-closing igår. och så till filmerna..

efter jobbet i lördags kollade jag och kamila på slumdog millionaire. den filmen får inte missas, finns inga ursäkter. man behöver inte älska den efteråt, men se den! personilgen tyckte jag att den var fantastisk och kan jag ska jag se om den. igen och igen och igen..

när vi kom ut i foajén efter filmen såg vi att luke och adies closing inte riktigt gick som den skulle.. så vi hjälpte till och sen gick vi för att hämta min bil medan stephen tvingade luke och adie att göra massa extra saker. de kom ut vid tre-tiden, det är inte särskilt effektivt.. jag skjutsade hem luke, och vi bestämde att vi skulle se ett par filmer innan jag började jobba.

jag sov fem timmar sen åkte jag och hämtade upp honom. självklart fanns inga parkeringsplatser så det blev smått olagligt bakom chilis. vi såg 7 pounds. också värd att ses, den är inte lika djup som de ville få den att verka, men både ajg och luke fällde en tår på slutet.. luke lipade mer än jag dock. efter filmen skulle jag kolla att bilen fortfarande stod kvar, vilket den gjorde.. men den hade även en lapp där det stod att de ville att jag skulle flytta den och att min mitt nummer blivit registrerat.. great. åkte runt och letade parkeringsplats och det slutade med att jag fick be en taxi att flytta på sig. förstår inte varför de måste ställa sig på parkeringsplatser när det är så ont om dem.

missade tio minuter på yes man, men jag fattade ju filmen ändå så det gjorde inget. yes man var en jim carrey ala  bruce almighty-film.. sådär lagom kul, inte äverdrivet som ace ventura. ha! kan inte tänka på ace ventura utan att tänka på seban och att han vann över min leia-utklädnad.. skamligt. särskilt nu när jag har sett att man faktiskt kan klä ut sig till ace ventura och göra det bra... matt på jobbet gjorde det och jag har sett bilder.. haha!

anyway.. efter det jobbade jag från fem och stängde med justin som bara stängt en gång förut.. det gick bra och det tog oss bara 2o minuter längre än en riktigt bra stängning brukar, så det får man väl vara nöjd med.

jag kunde inte vara annat än nöjd efter det shiftet. min kassa var spot on.. min första spot on. och eftersom jag var trött efter så lite sömn gjorde jag en hel del stocking up, vilket var kul och stephen sa att min upselling var så bra att han inte ville att jag skulle åka tillbaka till sverige. så det var ett bra shift, absolut.

nu börjar det här inlägget bli långt och ingen kommer orka läsa det för det handlar om så otroligt tråkiga saker. men jag vill även nämna att jag sett saw 3 nu och den var lika dålig som tvåan.. varför harman gjort så många? de blir ju inte bättre.

jag vill ha min kamera tillbaka, coh jag är faktiskt väldigt sugen på lite sims två.. ååååh.. det är jobbigt.


I'm a quitter. I come from a long line of quitters. It's amazing I'm here at all.

hej

bilen mår bra.. knackar lite när jag startar den, men det är inget jag tänker nämna för andrew..

jag mår också bra, liten förkylning som täpper till luftgångarna, men annars så.

just nu försöker jag återgå till det normala livet efter en månads missbruk. nejdå, inget farligt.. det enda jag varit beroende av än så länge är böcker och filmer. den senaste månaden har mitt liv varit väldigt koncentrerat kring twiligt-serien.. men nu har jag läst ut den sista boken och jag försöker sluta tänka på det..

liiiite jobbigt är det. var gång jag får en lugn stund, går tankarna till boken och så inser jag att jag itne ens behöver fundera över om jag hinner läsa lite, det finns inget mer att läsa. försöker komma in i persuasion.. mendet är det där med gammal engelska, det blir svårare att drunka i texten, när man hela tiden måste fundera över vad man läser.. borde läsa wilde istället. han har en annan mer absorberande (? :D) stil..

anyway.. det händer inte mycket. jag har sett defiance, helt okej.. blev dissad igår när jag och luke skulle se slumdog.. men det blir nog mer chanser. särskilt nu när jag har så få shift på vue. slökollar på black books idag.. brittisk sarkasm och ironi.. my cup of tea helt enkelt. 

nej, jag tänkte väl bara uppdatera för updaterandets skull.. adios!


"mhm.. and what did we learn from this, jess?"

det är så tråkigt att blogga när det känns som om man bara upprepar sig.. aupair, vue, sova, äta.. men igår var ändå en ganska händelserik dag som nu känns det som om jag har anledning att blogga, även om jag egentligen är för trött. menmen.

igår då.. åkte till vue för tio timmar på baskin, inget man ser fram emot direkt, men samtidigt var jag så inställd på det att det kändes helt okej. när jag kommer dit slänger de in mig på concessions istället, vilket jag i vanliga fall hade föredragit. självklart så blir just det här skiftet det stressigaste jag någonsin upplevt på concession och jag väljer att strunta i min uppselling. när stephen och andy sen ränkar min kassa märker de såklart att jag har gjort dåligt ifrån mig, och att jag sålt alldeles för mycket smått. stephen börjar direkt med sitt "jag beställer en small coke, vad säger du då"-bullshit. jag tvärvägrar och lovar att det var en dålig dag, ska inte upprepas. DESSUTOM hade jag 6.75 ound för lite i min kassa.

alla planer på en eventuell film med kamila coh luke rasar för mig, och luke känner inte heller för det (han hade 20 ound för lite i sin kassa, så jag ska väl inte klaga). vi kommer överens om att han ska kolla lite på filmen medan jag hämtar min bil på andra sidan centrum. lat som jag är lämnar jag alla mina grejer med honom och traskar iväg. kommer fram till bilen efter typ 25 minuter och tycker nog att det ser ut som om det lyser innanför frosten.. antagligen bara en gatlampa som reflekteras.. men icke. jag har lämnat taklampan på. goodie!

springer tillbaka till vue och tar min telefon, letar reda på hemnumret och ringer.. typ tio gånger. ingen svarar. jag och luke stör kamilas filmtittande för att fråga om jag kan sova där. men kamila är säker på att hon kan få igång den, så än en gång beger jag mig till min bil, den här gången i sällskap. vi ska försöka putta igång den.. lyckas inte på något sätt och försöker i säkert en timme.. nåja vi håller oss varma iallafall.

DÅ kommer jag på att jag har ett nummer att ringa när sånt händer.. så vi ringer dit och javisst, de ska vara där om en timme. och vi väntar en timme. ritar en glad gubbe på bilen och roar oss med lukes smsande med andy, matt och roger. plötsligt ringer lukes telefon och han antar att det är matt så han svarar något i stil med "hello, this is lukes personal secretary, can I leave a message?" det blir tyst ett tag innan "oooh!" det var AA (de som ska fixa bilen) som ringde och undrade var vi var.

AA-gubben suckar högt när jag förklarar att jag inte ens akn öppna motorhuven på bilen. frågar om elva-pringar verkligen får köra bil.. vad sa han? menar ahn att jag ser så ung ut att han inte ens tror på att jag ahr körkort.. lite otrevligt sagt eller? visar sig att någon skrivit fel och skrivit 1998 istället för 89 när de registrerade mig. batteriet fixas och jag skjutsar hem luke och kamila. på vägen hem ser jag 15 harar i vägkanten.. nej, jag vet fortfarande inte om jag såg i syne. kommer iallafall hem vid tretiden och är halvdöd och svinkall.. sover i fif-overallen..mmm..

tolv-tio shift idag också.. något jag erbjöd mig att göra igår.. kul shift förutom de bitchigaste kunderna jag någonsin haft.. allt jag gjorde var fel! idioter! men som helen sa, det är ju nästan konstigt att jag inte stött på andra sådana tidigare.. frälste simon med marianne (godiset) idag också.. bland det godaste han ätit sa han. swedish power! idag hade jag mer än jag borde haft i kassan och stephen sa att jag var back on track på upsellingen.. yeah.. told you i just had a bad day.

har precis kalasat på lambchops.. underbart gott. och nu ska jag sova, känner tröttheten komma krypande. men när ska jag hinna se alla nya filmer som kommit ut!?


It's schnowing in the schummer!

jag hade rätt om carolines älska-jessica-humör.. igår var hon tillbaka i jessica-får-inte-ge-mig-vad-jag-ber-om-humöret.. kul.

skit samma. jonathans födeslsedag gick bra, jag fick ledigt från jobbet, så jag slapp göra honom besviken. var antagligen bara bra att jag fick ledigt för jag mådde inte bra i onsdags. hade fruktansvärt ont i halsen och var jättetrött, trots en god natts sömn.

eller ja, nästan hel natts sömn.. vaknade framåt tretiden av lustiga ljud. typ skrapande. trodde jag var hemma och att max försökte krypa in under min säng. letade länge efter min lampan ovanför huvudet innan jag insåg att det faktiskt var en vägg där inte ett fönster. fick panik då jag trodde att det var möss under sängen, i garderoben, i väggen, i taket.. iiiih! de var överallt. trodde jag.. inte så kontigt med tanke på att jag hade vaknat av kraffsandet och gjorde så flera gånger under morgonen. men jag har inte hört något sen dess, så jag vet inte.

har annars varit helt lost i eclipse och kunde inte vänta på att breaking dawn skulle komma ut i pocket så idag åkte jag till stan och köpte den sista delen. underbart att kunna försvinna in i en bok. jag gillar austen, men den komplicerade engelskan gör det så svårt att verkligen drunka i historien.. nåja.. vampyrer och varulvar är kanske mer my cup of tea så att säga.

köpte horton hears a who till jonathan i födelsedagspresent.. tror nog jag tyckte mer om den än han.. gud vad söt och charmig, och en del av skämten.. det är nog en av de bättre animerade filmerna jag sett på ett tag.
 "get back to your room!"
och sen är ju bormästarns son så fruktansvärt lik min kusin alexander.. haha! tills slutet då han får ett ryck och räddar dagen, men de har samma "ansiktsuttryck" genom hela filmen.. och de känns lika frånvarande.. haha!

jag har inte särskilt många timmar på vue den kommande veckan, vilket är lite sorgligt.. men jag har skött mitt aupairande bättre i en vecka nu så jag får väl koncentrera mig på att hålla min förbättrade standard. det har itne varit säskilt svårt att ta hand om jonathan. han har gjort tackkort och lyssnat på sin mp3 så jag har inte ens behövt anstränga mig.. har suttit med min bok istället.


I have considered radioactive spiders and kryptonite.

absence is key.. iallafall när det gäller caroline. on kom springande in i köket till frukost, parerade från andrew och fortsatte rakt in i mina knän (som båda är väldigt ömma) och gav mina ben en bamsekram.. jag blev ytterst förvånad. och hon skrek högt när helen försökte ta på henne skorna för hon ville att jag skulle göra det.. "congratulations, she loves you" sa helen med en smula bitterhet i rösten.. maha! det kommer nog inte vara så länge, men det är ju kul att hon är glad att jag är tillbaka.

jo, så atte flygresan gick bra.. satt bredvid en sovande engelsman och läste sclipse i godan ro.. det var väl innan jag lämnade floby som det verkliga stressen var. jag skulle tydligen jobba på vue från fem i söndags... sorry guys, but Im still in sweden.. det löste sig iallafall och jag fick höra stephen didlicks röst en dag för tidigt.. suck. är inte överdrivet förtjust i den mannen.

igår bevittnade jag mitt första riktiga slagsmål.. tror inte jag sett något sådant tidigare. en massa 16- till 17-åriga grabbar gav sig på en gråhårig pappa. pappan hade tydligen tröttnat på deras tjat och vänt sig om och tagit tag i en av killarna. och i den omogna grabbens huvud kunde ju något sådant inte accepteras. när jag kom in i salongen var det lugnt, men jag bad dem komma ut och prata med en manager för vi hade kunder som klagat. killen attackerar mannen och snart kommer hans kompisar och "hjälper till". det var helt sjukt.

jaja, imorn fyller jonathan år och snart ska jag nog bege mig till stan och försöka hitta en födelsedagspresent. sinne ska komma hit och äta imorn, antagligen första gången sen hon och aron var här min första helg i familjen.


idag fyller rowan atkinson år.

RSS 2.0