can I offer an opinion?

jag har sett nya bond! det har inte ni!! :D

nej,men jag valde bond framför sömn.. luke valde att kombinera dem, men det är en annan historia. ett kort uttalande; riktigt bra action filmen igenom och en heldel snygga effekter och scener, men jag tycker det är bourne-bond inte exempelvis connery bond..



I told you not to come back..

veckans första heldag med jonathan är avklarad och det gick bra. vi tog oss till wompole hall home farm och kollade på djur. eftersom jonathan åt i en evighet blev vi kvar ganska länge och när vi väl kom hem behövde jag bara spela rävspelet två gånger :)

idag har jag valt att inte lämna caroline på dagis, så man får väl bara hoppas att jag inte är helt död ikväll när jag ska jobba på vue. men det är ju mitt val så.. det är promenad och pumpkin carving som gäller idag och jag borde ta en powernap nu när jag har chansen,men ja...

har iallafall hittat ett kryphål i min annars väldigt sömnlösa vecka. jonathan har en heldag med fotboll imorn och då ska jag sooova lääänge.. måste ju vara pigg nog att se bond på torsdag natt.. om jag nu får det, kanske får jobba istället.

man kan ju tycka att eftersom jag redan har färre sömntimmar den här veckan så borde jag inte sitta uppe och kolla på house of flying daggers.. men det var bland det vackraste jag har sett så jag ångrar mig inte :)



idag fyller richard dreyfuss, rufus sewell, ben foster och winona ryder år.

come back soon!

(what a terrible thing to say in a hospital)

ja, so the main thing: min familj var här på besök i helgen. "wicked" som che sa.. det började trevligt, inte alltför många tårar på flygplatsen och sen incheckning på arundel house hotel. efter det tog vi en snabbvisit på wimpolehall innan min jonathan-stund började. en blyg jonathan visade min familj skogen och sen spelade vi fotboll på baksidan. tror pappa lyckades vinna jonathans tillit väldigt fort, för han valde faktiskt att stanna hemma medan jag hämtade caroline. allt gick bra, barnen fick paket och var allmänt charmiga och sen åkte vi till cambridge. jag introducerade familjen för the trailor of life och sen var det sova som gällde.

tordagen ja.. den var ju kul. kände när jag vaknade att något inte stämde men ja.. spydde första gången framför puben the cow, en bootspåse, med hål i.. ja! maginflunsa eller matförgiftning.. vem vet? hann precis innanför dörren till mammas och pappas hotellrum innan nästa fyrverkeri. spydde elva gånger under dagen. inte för att någon vill veta det, but.. there you go! BRA TIMING!!!

mådde iallafall tillräckligt bra för att följa med till london på fredagen, så vi tog london med full styrka. trevligt var det. även om jag var fullt villig att spy på den fruktansvärda trafiken (spy är väl egentligen ett dåligt ordval, med tanke på omständigheterna, men ja ni fattar) fredagen bjöd iallafall på utforskande av london och pizza hut med utsikt över picadilly circus.

lördagens mål var madame taussauds och london eye. vilket vi alla uppskattade. har kort på mig med en hel del kändisar nu, så jag är nöjd.

söndag och hem för sunday roast. efter lunch tog vi en promenad i anglesey abbey och när vi kom hem åt vi mer innan vi tog oss in till stan och gick på bio. ghost town, en helt okej komedi.

idag har vi mest vandrat runt i cambridge och njutit av bristen på regn, samt varit extremt irriterade på stansted som krånglade till det för familjen när de skulle hem. förhoppningsvis har allt gått bra, jag vet itne för min svenska mobil kommer jag inte åt längre, då jag lyckats glömma av min egen pinkod.



nu är mitt huvud tre glas vin rikare och min ögon väldigt trötta så det är nog dags att gå och lägga sig.. kanske se en film.. jonathan har lov nu så jag har fullt upp hela veckan. hur jag ska överleva torsdag, fredag vet jag inte (jag jobbar och stänger bion och kommer inte få så mycket sömn).. men det löser sig.

vi höres. bara åtta veckor till jul!

ellen och malin är hjärtligt välkomna, om ni frågar mig, ska bara säkerhetskolla med helen och andrew en gång till.

why are you wearing that ridiculus man-suit?

om ett personalmöte kan vara coolt, så var mitt det igår. hur ofta sitterman i en biosalong och har möte. vi satt i en av de större salongerna (hampus och åsa kan intyga att det är hyffsat stort) och kollade på powerpoint presentationer. managerna är nog väldigt upptagna.. en av presentationerna hade signaturbilden till quantum of solace fast med managernas ansikten istället för daniel craigs..

vi fick våra reklam tshirtar med cocacola zero. fick även två coca cola zero att dricka, en glasflaska och en vanlig samt en svart cocacola påse. OCH vi behöver inte ha cheerleadingoutfits på oss på high school musical 3 premiären. inte för att jag jobbar då, så mig kvittar det, men det är ju skönt för de andra. 

eventuell förhandsvisning av nya bond är ju inte heller helt fel. jag gillar mitt nya jobb, märks det? 

åh! och så träffade jag amy idag. trevligt, trevligt. annars händer det väl inget direkt, familjen kommer imorn.. oj vad jag kommer lipa, har ju inte fräffat dem på fyra månader nu. 

jag måste tanka bilen..


carrie fisher fyller år idag.  

A yellow brick road

när jag kom hem från vue igårkväll runt åtta, hade jag spenderat 22 av mitt livs senaste 28 timmar där. utnyttjade mina två första gratisbiljetter  helgen. såg how to lose friends and alienate people och eagle eye, och de var båda helt okej. men om ni funderar på att se någon av dem så är how to lose friends något bättre, dessutom är eagle eye en väldigt typisk amerikansk actionfilm (även om de tagit bilkrossandet till en om möjligt högre nivå).

funderade på att se burn after reading innan personalmötet ikväll, men nja.. vet inte om jag kan med att gå på bio igen. jag var iaf inte ensam när jag såg how to lose friends, emelie var med. och om jag skulle vilja se burn after reading ikväll så skulle jag kunna göra det med kamilla. slutsats jag har skaffat mig vänner, eller åtminstone bekantskaper.

gillar att jobba på bion iallafall. även om de är ganska kassa på att förklara saker och ting. som igår när jag skulle göra mitt första tidiga pass.. det hade ju varit praktiskt om de sagt att jag skulle ringa på ringklockan (som jag inte visst fanns). hade supertur, för jag var tidig och hann tänka lite. kom på att de antagligen inte skulle öppna stora ingången innan halv tio, tio. bestämde mig för att kolla efter eventuella ingångar och gick ut, sprang på simon (som jag aldrig sett förut, men kände igen vue-skjortan). men så kan det gå, jag kom in och vi var där före andy (manager) så allt var okej.

måste vara väldigt kul att läsa min blogg. film, jobb, film på jobbet. men jag har verkligen inget annat för mig :) sorry about that.


snoop dog och viggo mortensen fyller år idag.

My dear fellow, you forget that we are in the native land of the hypocrite.

"well what can I say? life in the wide world goes on, much as it has been..."

okej, det händer inte så mycket. jag jobbade på vue igår igen. stängde med victoria och vi var klara runt halv två. fick sällskap av tre fulla 17 åringar till bilen. kan ju låta illa, men det var antagligen säkrare att ha dem omkring sig än ingen alls.. de var så små så det var ingen fara.

fick mitt schema för kommande vecka. jobbar fredag lördag söndag och tisdag. men inte onsdag eller torsdag, vilket ju är bra för då kommer familjen hit och det hade ju varit trist att behöva åka och jobba då.

så ajg sov sex timmar för att sen gå upp och följa jonathan till bussen och köra caroline till dagis. efter det kändes det först som om jag lika gärna kunde stanna uppe, men efter att ha städat i köket tog jag mitt förnuft till fånga och ggick och la mig, sov oroligt fram till tolv. det var precis som om jag tvingade mig själv att sova. men jag känner mig ändå ganska pigg. tror att bara att prata med människor i min egen ålder har gjort mig mycket gladare och då är det lite enklare att ta hand om jonathan. har haft problem att hålla humöret uppe med honom det senaste.

idag hade jonathan och yhomas baptie ordnat en lite playdate, så jag har stått ute och frusit medan de spelade fotboll. som tur var tog det slut när thomas baptie kastade in bollen i en buske, den försvann magiskt. thomas baptie är ett väldigt energiskt barn, förstår inte hur man kan orka med honom.

iallafall, eftersom bollen försann och det var dags för tea så begav vi oss hemåt. träffade amy på vägen tillbaka och det bestämdes att jag ska komma över för tea på tisdag förmiddag. det ni! jag socialiserar så att säga.

väl hemma fixade jag tea till jonathan och sen gjorde vi chokladbollar. de blir inte lika goda som i sverige, och inte på långa vägar som de jag fick av KJ och joel innan jag åkte, men de funkar som snack när det rpder brist på sånt.

det är bathnight ikväll och helen sa att hon skulle göra det, undrar när hon tänkt börja? det råder inga tvivel om vem som är mest organiserad.. skit samma, jag ska antingen se om dogma ikväll eller så ska jag se the ajne austen book club. hmm.. svårt beslut.

har läst ut the picture of dorian grey. helt underbar bok som alla borde läsa. om inte annat så för språket, meningarna är helt underbara, har aldrig upplevt något sådant tidigare, brukar inte tänka så mycket på språket men med dorian grey är det omöjligt att inte göra det. nästa bok som ska slukas är the wonderful wizard of oz.


tim robbins fyller 50 år idag

you're the little devil who cracked the system

dags för ett nytt inlägg nu kanske..

okej.. så i lördags gjorde jag mitt första pass på vue. jag rev biljetter, städade biosalonger, kollade toaletter och såg till att biobesökara skötte sig. jag lyckades även slippa en housebunny tshirt, vilket kändes helt okej. housebunny-besökarna är föresten dem vii litar minst på så det är en hel del screenchecks i den salongen. hittade fem pund gjorde jag också.. gillar mit nya jobb helt enkelt.

söndagen inleddes med en resa rill roystone ich lunch med andrews chef och hans familj. andrews chef är halvdansk och gift med en finska, så det blev en skandinavisk sammankomst. måste säga att jag gillar finska.

när vi kom tillbaka fick jag rusa in och hämta mina grejer sen hoppa in i bilen och åka direkt till vue. den här gången fick jag en lila skjorta, med fläckar på.. illa.. antar att jag får riktiga arbetskläder såsmåningom. enda skillnaden från dagen innan var att jag fick göra closing dvs städa.. antagligen den tråkigaste uppgiften, och antagligen något jag kommer få göra ganska ofta eftersom jag bara kan jobba kvällar och helger. menmen.. emelie (som ocksp är svensk) visade mig vad som skulle göras och alltihop tog ungefär en halvtimme längre än det brukar, men jag är ju ny. fick även veta att det spökar i tvåan. yey! spökhistorier! helt perfekt! en hemsökt biograf, kan det bli bättre?

måndag och tisdag bara försvann. var i cambridge och handlade lite nödvändigheter igår men annars har jag väl ionte gjort så mycket. 

mina föräldrar firar 20 brällopsdag idag, och andrew påpekar hela tiden det lilla mellanrummet mellan deras bröllopsdag och min födelsedag. hmm..

helgen har också inneburit ett genombrott för mig och caroline, som faktiskt verkar tycka om mig även när helen och andrew är i närheten. vilket ju känns ganska bra.

har äntligen sett clerks. underbar! värd varenda minut, och tusen gånger bättre än uppföljaren (trots return of the jedi vs return of the king diskussionen). såg även the painted veil (kärlekens slöja) med edward norton och naomi watts. den var också bra, faktiskt ett av de bästa kärleksdraman jag sett i år.




I don't hate you, Sara.. I just don't care about you.

idag har jag inte sett tusen filmer utan faktiskt gjort något vettigt. jag åkte till cambridge jobcenter där jag hade ett möte klockan tolv. var där en kvart för tidigt och fick vänta ett tag. sen var själva mötet över på 10 minuter. så kan det gå. hann iallafall bekanta mig lite med chesterton, en del av cambridge jag inte besökt. tog tillfället i akt och letade efter hotellet mina föräldrar ska bo på när de kommer. gick chesterton road upp och ner, men kunde inte för mitt liv hitta det. gav upp och gick tillbaka till min bil, bara för att upptäcka att jag parkerat brevid själva hotellet.. bra jobbat.

så jag lyckades med att hitta hotellet tillslut och jag får väl hoppas att jag får mitt national insurence number också.

imorn ska jag göra mitt första riktiga pass på vue. mellan två och elva om jag inte mins helt fel. blir en lååång lördag för mig. men först ska jag äta roast duck.. mhm.

i förrgår såg jag och andrew firewall med harrison ford. den var väl inget vidare egentlgen, men jag är ju svad för paul bettany.. och världens snyggaste dansk var ju med också. så, det fanns goda anledningar att se klart den. måste erkänna att jag inte kunde tillräckligt med tekninska termer på engelska för att förstå allt, men ja, det gick ju bra ändå.

nu: rabarberöl


For once, the rich, white man is in charge..

hej!

vet nite om jag är väldigt efter nu, filmen är ju trots allt några år, men se saved!.. ironi och sarkasm på hög nivå. antagligen ikeasponsrat också, såg lakan som var identiska med mina swisha förbi. saved! var helt klart bra iallfall. som en high school-film.. fast, ni vet alla dessa grupperingar som är så tydliga i high school-filmer, ta den kristna gruppen och ta bort alla andra så har ni eleverna på den här skolan. alla är superkristna och ironin flödar.

några citat:

"I know what you're looking at mary, and Jesus does to."

"I am FILLED with christ-love!"

"I did not have sex with a gay guy and tried to blame it on Jesus!"

"I'm trying to remind myself that when Jesus shuts a door, he opens a window.
- yeah, that's so we have something to jump out of."

"let me hear it! who's down with the G-O-D?"


jag hade kul iallafall :)
det var det.. lyckades komma för sent till min första dag på jobbet. fem minuter pga trafikstockningar. det blev iochförsig inte mycket jobbande. jag och en kille med hästsvans och iron maiden-tröja fick fylla i papper om oss själva i en timme och sen gå hem. vi fick ju betalt iallafall.. så jag klagar inte.

har det hänt något mer? nja, tror inte det.

idag fyller matt damon, sigourney weaver, paul hogan, chevy chase, nick cannon och jeremy davies år.

It's all the blanket

hejhallå!

fritzen var här i helgen vilket är främsta orsaken till dåligt bloggande. det har iallfall varit väldigt trevligt och nu är jag än en gång ensam och avundssjuk på sandra som tog flyget hem till sverige.

det har varit en händelserik helg iallafall, och den börjar på fredagen kvart över två då jag skulle på arbetsintervju. utsattes för många konstiga frågor, och kunde inte hjälpa att tänka "allt detta bara för att riva sönder biobiljetter?" lämnade vue vid tre och åkte direkt till stansted. såg sandra och fick tårar i ögonen.. det bara blev så liksom. det gick äver fort iallafall och en stärkande kaffe på pontis blev det.

vi åkte hem och satte oss i köket och var sociala en stund innan vi började pumpa upp sandras madrass. fixade oss lite granna och åkte sedan tillsammans med natalie till cambridge för mat och lite fest. traditionsenligt började vi på the eagle, som var irriterande fullt och sen bar det av mot revolution. dans till två-tre innan vi attackerad trailer of life för lite mat. mums, kunde nog inte bli godare.

sen blir det konstigt. tre amerikaner dyker upp från ingenstans och frågar om vi ska med till the alamo.. borde väl förstått att det inte finns några pubar eller likanande i england som heter alamo, det är ju liksom ganska amerikanskt. men vi hakade på. först när vi börjar närma oss graftoncenter inser jag att vi inte är påväg till riktig pub. nej, vi hamnar i en av killarnas hus på ELM STREET av alla ställen. jag hittade en hatt iallafall och natalie fick på sig en top gun-overall. herregud. först vid sextiden lyckas jag övertala sandra att ge upp pacifist/krigs/politik-diskussion och vi tar en taxi hem. 


sover gott till elva dagen därpå och är allmänt trötta hela dagen. men en, av mig, guidad tour av cambridge hinnsmed innan vi dimper ner på starbucks och delar deras sista panini. sandra blev en mugg rikare :) bilen hem och bestämmer oss för att se en gammal ingrid bergman film som jag köpt särskilt för sandras besök. jag somnade gott och sen åker vi in till cambridge igen. den här gången för mat och bio. ingen bio eftersom vi hade ställt in oss på pineapple express (ja, jag är fullt villig att se den en gång till). det blev heller ingen fishnchips, vilket var tanken från början.. nej, trailer of life och mer kyckling-burgare. hem och sandra slocknar till the usual suspects.

sover olovligt länge igen och tar oss till cambridge för mer starbucks och pineapple express. tanken var att kvällen skulle avslutas på the eagle med världens största fishnchips. stället äter vi någon pasta, som servitören säkerhetskollat.. han trodde det var lasange, vilket vi inte beställt. äppelpaj och kaffe till efterrätt, men ja, kaffet var ju lite försenat.

kvällens sista film blev I<3huckabees och sen sov vi ca fyra timmar innan vi tog oss till stansted. 

så här sitter jag nu, och imorn ska jag jobba på vue. det rimmar, nästan.

you made a promise... to God!

sååå.. igår ringde jag till vue och fick en tid till intervju imorn kvart över två. jag har aldrig varit på arbetsintervju, så jag är redan nervös.. att sen ha sin allra första arbetsintervju på engelska gör ju inte saken bättre.. huh!

de senaste två dagarna har jag, förutom byggt upp nervositet, varit irriterad på lovefilm som inte levererar min filmer snabbt nog. idag fick jag däremot både en disc av robin hood-serien och mystic river. dessutom kom ett stort paket, från kusin malin, med nord och syd. så det är dags att göra en djupdykning in i familjerna hazard och main igen.. var ju hela två år sen sist. trevligt ska det bli. men det blir inget förrän nästa vecka. FRITZEN KOMMER JU IMORN!!!!!

så imorn blir en lite stressig dag. måsta halda lite i stan och sen har jag intervjun och efter det ska jag till stansted och hämta sandra..


idag fyller ting och maribel verdu år.

RSS 2.0