They wondered how he'd ever come to fall. Robert Ford, it was a fact, he shot Jesse in the back, while Jesse hung a picture on the wall

hemma igen efter en tvådagars robin hood-weekend, som var helt okej.

vi började med lunch vid nottingham university och sen tog vi bussen till the tales of robin hood. valde detta före nottingham castle då det verkade vara mer barnvänligt. det visade sig vara helt fel då jonathan fick panik när de stängde dörren bakom oss. han skrek och lipade så högt att vi inte kunde höra något av vad som sas.. suck.

kan iochförsig förstå honom, "dockorna" var fruktansvärt fula och stämningen var inte direkt cheerful.. hela grejen sög. efter den ena visningen fick man lyssa på en kille traschtalka hela robin hood-legenden. det enda positiva var killen som skulle föreställa little john. little john har aldirg varit snyggare! 

på kvällen ordnade vi barnvakt åt barnen så jag och helen could hit the town.. blev inte så mycket av det men ändå.. en drink på europas äldsta pub, the journey to jerusalem (1189), som låg nedanför slottet så jag fick en skymt av det också. sen åt vi janaskt och kvällens sällskap var matt och lynn, är inte helt förtjust i dem. matt är urtråkig, men det går inte att undvika att lyssna på honom för han pratade så påträngande.. gick inte att utesluta hans röst.

hem och sov i en stenhård säng utan kudde, men jag var så trött att jag somnade ganska lätt. och dagen efter åkte vi till sherwood forest. vi kollade på the mayor oak och jag köpte en robin hood bok.. yey!!! här tog man iallafall inte död på min hjälte.


efter det åkte vi hem och avnjöt en solig höst eftermiddag i harlton.

cameron diaz fyller 36 år idag.

there's a hole in the world, like a great black pit, and the wermin of the world inhabit it..

hallå!

känner mig lite gladare idag.. helen och jonathan är i haslingfield och badar, så jag har haft ett par timmar för mig själv, men de är nog tillbaka vilken minut som helst.


mina två timmar av frihet spenderades framför sweeny todd.. jag gillade den skarpt.. tim burtons filmer är så fruktansvärt fina, på ett, i det här fallet, mörkt och obehagligt sätt. fast jag måste nog erkänna att jag inte kunde blunda för likheterna mellan sweeny todd och sleepy hollow.  inte själva berättelsen då utan snarare färgerna och karaktärerna. trodde det var christopher walken som dök upp i rutan när depp gjode entré första gången.. det vita ansiktet med de mörka ögonen... tänkte direkt på ryttaren i sleepy hollow.. och johanna var ju inte lite lik christina riccis rollfigur från samma film.. men annars så.. lillkillen blev en favorit :)

imorn åker vi till nottingham där vi ska på någon men in thights-grej, besöka "europas äldsta pub" och vandra i sherwoodskogen.. eventuellt besöka kyrkan där robin hood och maid marion antas ha gift sig. perfekt helg för jessica, med andra ord..

och på månda ska jag göra ett engelska-test, för att kvalificera mig till en aupair-grupp.

jack black och jason priestley fyller båda 39 år idag

take me to the place i love

ingen bra dag idag.. nu när jonathan inte har några kurser eller liknande är jag ganska fast med honom hela dagen.. och 10 timmar med en femåring kan vara ganska påfrestande. det går an så länge jag bara är around, så att säga.. när han leker själv och jag gör annat, lagar mat etc. men när jag måste vara med. bah! och om han tappar en stålkula på golvet en gång till får jag panik.


insåg precis att den enda jag har lite koll på av mina vänner är frank.. tydligen sticker en del nu och jag har inte en aning om vad tusan alla håller på med. jag vill höra mina vänners röster!!!

har inte känt såhär sen typ andra veckan. visst längtar jag hem, vem skulle inte göra det? men för tillfället skulle jag ge vad som helst för en timme i biblioteket med sp3e. få spy lite galla över oförstående lärare som prackar på en inlämningar man absolut inte har tid med. skvallra om helgens bravader och ja, det vanliga..

jag skule vilja påstå att tiden har gått fort.. närmar mig ju två månader nu, menhelt ärligt så kryper tiden fram. jag har inte fått en riktig kompiskram på två månader. kramar var ju något jag liksom vande mig vid under min sista vecka i sverige. att krama ett litet barn är inte samma sak som att krama en vän. särskilt inte om man tycker det känns lite konstigt och påtvingat att krama ungen som man bara känt i två månader och man har en av de daglige dispyterna i färskt minne.

aupairkursen börjar den 2 september, och jag har fortfarande inte klurat ut hur jag ska kunna anmäla mig.. tänk om jag inte kommer med, har väntat på den ett tag nu.. två månader för att vara exakt :)

på fredag står nottingham på schemat.
helgen efter det winchester, där jag ska träffa en aupair som också varit ensam ett tag.
och efter det kommer hampus, då får jag förhoppningsvis ett par kramar :)

ledsen för ett långt blått inlägg.. jaja, peter stormare fyller 55 år idag och jag ska snart få se sweeny todd.

"1066, that was the last time england was successfully invaded"

och så var man tillbaka efter nio dagar i frankrike. och jag har haft riktigt trevligt. förutom "min" familj delade vi hus med två andra familjer.. vänner till helen om jag förstod det hela rätt.. james, imogen, william och filicity och paul, kate, sam och megan.. barnen är typ lika gamla, vilket innebar att jag inte såg så mycket av jonathan, och en liten paus från honom emellanåt är väl bara skönt (nej, jag tycker inte att han är svinjobbig, men han är fem år.

paul och james var iallfall fruktansvärt roliga, särskilt paul, även om deras humor var lite av en chock i början. helen, james och paul studerade i cambridge samtidigt och är grundarna till winnie the pooh-society (google-bart tror jag). det blev iallafall väldigt tydligt när imogen tog fram en bok med frågor om nalle puh.. herregud vad seriösa de blev! oh frågorna var ju inte lite nördigt ingående heller! typ "vad fick nalle puh av ior när de firade hans födelsedag under det stora trädet..?"


på morgonen frossades det i croissants och kvällarna innebar god mat, vin, pudding och ost om man orkade (typ bara andrew) och spel. fluxx och uno. jag och imogen hade en evighetsomgång av uno, vilket bjöd på en del skratt. fluxx var superkul så jag ska investera i ett sånt. tack och lov snodde paul imogens tellme-kort, diverse rykten om att korten matat barbeque-elden cirkulerade om imogen såg faktiskt riktigt orolig ut varje gång någon nämnde tell me.

en hel del skratt har det bjudits på den här veckan. och ja, det här är vad vi gjort.

söndag
lång promenad till en dal. bara jag och helen orkade hela rundan, men det var supervackert.

måndag
"min" familj åkte till coutances, kollade på katedraler och kyrkor. den ena var tom så helen beslutade att testa akustiken.. hmm, jag är inte helt förtjust i hennes sång. vi åt crepes och hittade en tjusig park. när vi kom tillbaka tog jag, andrew och jonathan en promenad till vad vi trodde var en grotta. det visade sig att det var en fake-grotta, skapad för diverse dyrkande av allas vår egen gud. mitt i skogen hittar vi detta tillsammans med ett kapell (stort nog att rymma fyra stolar) och någon sorts kyrkbunker.. allmänt konstigt helt enkelt.

tisdag
lovatts och lloyds åkte för att kolla på the tapestry of bayeux. någon hade broderat en 60 m lång tavla (?) som visade hela storyn bakom slaget vid hastings. och sen kollade vi in ytterligare en katedral.

onsdag
turen gick till le mont saint michel, en ö med en enorm katedral/kyrka/munk-kloster.. är inte helt säker på vad det var men det var imponerande iallafall.

torsdag
de flesta åkte till en närbelägen simbassäng.. jag stannade i huset och latade mig, nöjd med lite tid för migsjälv. och jag lagade mat till de vuxna.. stackarna.

fredag
vi åkte till och cyklade på ett gammalt järnvägsspår.. jag tyckte det var supertråkigt och jag har fortfarande ont i baken efter sadeln, men alla andra gillade det..

lördag
vi lämnade huset och alla åkte åt olika håll.. vi åkte till caen och strosade där.. här såg vi löjligt många kyrkor och katedraler och jag åt den godaste saladen jag någonsin ätit. vidare till en djurpark.. inget roligt alls, gillar inte djurparker. anlände alldeles försent till rouen, där natten spenderades på ett hotel. jag och caroline delade rum. smidigt, då hon hade feber och gnällde i sömnen ända tills hon vaknade och skrek "i want my mommy!"

söndag
mer katedraler, den här gången i rouen. vi såg även en död katt inmurad i en vägg. pizza med pommes frites på.. helen och andrew tyckte jag var konstig, men jag njöt i fulla drag. snodde även med mig ett shotglas. jag skulle ju ändå lämna landet en timme senare. lite billigt vin inhandlades och jag köpte milko choklad som jag lyckats bli kär i under vistelsen. tunneln och vidare tillbaka till harlton. kvällens underhållning bestod av this is england, helt okej film.

chopchop.. trevlig latdag idag.. bank holiday. har iallfall joggat för att lätta mitt samvete lite efter en veckas frosseri.

here's looking at you kid

blaha blaha!

igår var jag småbakis :) eller ja, jag sov fyra timmar och hade druckit en del vin.. ni förstår nog hur gårdagen var.. gjorde mitt bästa ett försöka ignorera vissa signaler från ett par av min kroppsdelar och gjorde ett ganska bra jobb.. water is the key..

iallafall, imorn åker jag till frankrike. så ni kan väl sitta och njuta av falköping och allt vad det innebär.

och efter frankrike har jag numera en helg med hampus att se fram emot :)


ben affleck fyller år idag

he was a masskilling maniac!

världen är liten.. otäckt liten..

sen jag kom hit har jag hört talas om en viss lovisa.. en svensk aupair som arbetade för helen och andrews vänner och umgicks en del med sinne.. det jag främst har hört om henne var att hon brukade bli väldigt full på revolution (där sinne jobbar) 

pappan till lovisas familj är för tillfället på besök här och eftersom han kom hit när bara jag var hemma så pratade vi en del.. det visar sig att denna lovisa hette gustavsson i efternamn innan hon bytte.. hon bor i åsle och gick på ålleberg och efter att jag sett en bild så visste jag precis vem hon var.. gör ni? hon gick definitivt samhäll, lång smal.. och hon hade väl en förmåga att vara väldigt party på ålle.. hmm.. kolla skolkatalogen.

måste säga att jag tyckte att denna lilla historia var väldigt festlig, visst är världen yttepytte liten ibland?

cyklisten? det är inte mycket till historia.. en rondell och ja, jag vet inte plötsligt dök hon upp från ingenstans.. hon hade ont i benet men annars var det okej..

ännu en treat till naturarna.. ni vet bilden på matteböckerna.. just nu sitter jag och dricker vin med författaren till två utav dem :)


alfred hitchcock hade fyllt år idag om han inte dött 1980..

spacebrothers probed your bellybottom?

okej.. mycket punkform idag. och jag börjar med ett par meddelanden till ett par personer..
1. dear frank.. tack för kortet, det var trevlig och jag sken som en sol i flera timmar efteråt :)
2. tänkte be om ursäkt till hampus, frank, kleva och borg.. var väldigt kort på msn, men mitt internet kopplade ifrån var och varannan minut så jag valde att slå igen skiten utan att säga hejdå. sorry about that.

okej så ida har jag..

lämnat jonathan på the leys och spenderat två timmars dötid i cambridge.. dregglat över kläder, böcker och filmer somjag kan men inte kan köpa.. har pengarna men kommer inte åt dem då jag ftfarande inte har någon kod till mitt nya kort.. fick ett användarid till internetbanken idag så jag kan se hur mycket jag har men inte röra dem.. perfa!

upptäckt hur otroligt gott det är med brie-ost och prosciutto mellan två nyrostade brödskivor.. mumma

kört på en cyklist..

slukat fyra avsnitt av 21 jump street..

nattat barnen med en osökt känsla av avundssjuka, då anledningen till att jag nattade dem var att andrew och helen åkt till cambridge för att se batman..

ja, det var väl det..


idag fyller ännu en faorit år, casey affleck.

I was elected to lead not to read

det händer inte så mycket för tillfället.. nedräkningen inför frankrike har börjat, fyra dagar kvar.

igår var jag ju då ensam hemma.. trevligt, men tyst. målade färdigt dörren, läste harry potter och tog en promenad. andrew krossade min sovmorgon genom att beställa mat från tesco, denna leverans kom lite efter tio.. men jaja..

just det jag, jag tog en nattpromenad också.. byns pub var fullpackad! måste säga att jag var ytterst förvånad. desvärre var jag iklädd mysbyxor och var helt osminkad så jag valde att inte gå in och vara social.. frågan är väl hur social jag hade vågat vara om jag hade gått in.

idag har jag suttit på en bänk i cambridge och läst/spanat på folk.. kollat runt i affärer, hittade massor jag ville ha, men eftersom jag inte har någon kod till mitt kort så kunde jag inte köpa något.. efter det har jag lekt med jonathan.. och haft min första bathnight och beedtime på egen hand.. det kunde inte gått bättre, var mäkta förvånad.

ja ni ser.. det händer inte så hemst mycket för tillfället.


btw.. jag tror faktiskt att tom caroline gillar mig nu.. seger i vardagen :)

risky business

vet inte hur många som har sett denna klassiska 80-tals film.. en av tom cruises första filmer med den minnesvärda scenen då han firar att han är ensam hemma över helgen genom att dansa i kalsonger halvt uppknäppt shorta och tubsockar till låten old times rock n roll.. efter det blir filmen bara konstig.. men den scenen är hur bra som helst.


att tankar går till denna film beror främst på att jag har huset helt för migsjälv till imorgon kväll. de åkte efter lunch och sedan des har jag sandpapprat och målat ena sidan på en dörr, läst harry potter och joggat.

tanken var att jag skulle studsa ur duschen dra på mig myskläder, värma pizza och avnjuta denna framför simpsons the movie.. men jag får inte igång den stora tvn och det känns meningslöst att sitta vid i mitt lilla rum.. så det blev mix megapol i köket. men det funkar det också..

får gosa ner mig i sängen efter pizzan och min lilla rabarberpaj som jag slängt ihop.. mums!

nu ska jag njuta av att kunna vara mig själv utan några hämningar!

hoppas ni får en bra lördag!

idag fyller eric bana, audrey tautou, melanie griffith och whitney houston år..

mrs. robinson, you're trying to seduce me..

alla som fyller år idag kan skatta sig lyckliga då de delar födelsedag med dustin hoffman, min absoluta favorit för tillfället. herregud! kappahl reklamen! underbara, underbara människa!

you look great!

vad har jag gjort idag? er.. nothing! inget intressant iaf..


regnet faller hårt över en nonsensstad

indeed it does.

idag var dagen som skulle komma att bli känd som dagen då jag fick tummen ur och fixade ett bankkonto. därför lämnade jag min varma säng en halvtimme tidigare. tro mig, hade ni sett banken jag skulle till hade ni också velat känna er helt nytvättade och fräscha. den banken är gjord för att få dig att känna dig liten..

jaja, väl där gick jag till en skylt med texten "wait here for assistance", smart va? fick genast hjälp av en överdrivet snäll kille. "of course!" "please, have a seat" lalalala.. "if you could just sign this" "ould i trouble you for your home addresse?" superpolite HELA tiden! "your english is very good, not that I am surprised, scandinavians are known for there exceptional english"

att jobba på en bank kan vara väldigt praktiskt om man är singel och vill börja dejta.. han fick ju alla uppgitfter på mig. namn, adress, mobilnummer, civilstånd.. allt. det var ändå skönt att det var frågor jag kunde svara på :) enda gången jag inte visste vad jag skulle säga var när han frågade om jag trodde att jag skulle gå ut en del under min tid i england.. antar att det hade med mobilförsäkringen att göra.. öhm.. y-n-i don´t know..

konstigt väder idag.. solsken och plötsligt stod regnet som spön i backen, och så har det åskat.. vilket innebar att jag inte kunde se mer än ett avsnitt av 21 jumpstreet, disc 2 damp ner i brevlådan idag.. jag älskar livefilm! briste på jumpstreet ledde till första kapitlet i harry potter och fenixorden.. med andra ord.. förutom banken har dagen varit som vanligt.

jag har sett försoning nu.. den var okej. intressant slut, men ingen film som stannade kvar och värmde sådär som en riktigt bra film gör.. 3.5 av 5 kanske?



idag fyller charlize theron, david duchovny och harold perrineau år

ps. idag har jag varit här i en månad

one shot?

idag har varit ganska ointressant. tvätt, hämta lämna jonathan, promenad och harry potter.

jag hade antagligen inte skrivit om det inte varit för..


hej wicksell!
GUD! jag sa väl inte att deer hunter var särskilt speciell, men jag gillade den och tycker att den var värd att se! det händer ju att folk frågar mig om jag har något filmtips och då tyckte jag att jag kunde påpeka att jag gillade deer hunter. det var en trevlig, lång film som fick mig att både skratt och må dåligt. den hade flera starka och minnesvärda scener (exempelvis när nick är helt borta och spelar rysk roulette med mike). dessutom gillade jag soundtracket! okej?

down on jumpstreeeeet

yes sir, jag har lyckats få tag på säsong fyra och har redan slukat de fyra första avsnitten. lycka. det är den enda polisserien jag nagonsin funnit intressant och jag medger att det enbart beror på det faktum att johnny depp är med och är ung och skamligt snygg.. själva serien är väl sådär.


så min dag började med frukost och sen var jag ute och joggade. när jag kom hem låg mitt första lovefilmpaket på mattan vid dörren. jag tog en dusch, pratade med mamma i telefonen, tittade ut. regn... regn + avklarade joggingrunda = helt okej att dega vid tv:n.

så det gjorde jag.. mums på latdagar!

igår var också en latdag. då såg jag deer hunter, som förresten alla borde se, och hade min första sovmorgon sen jag kom till this godforsaken country.

imorn väntar vardagslivet för helen och barnen är tillbaka, men först ska jag se försoning :)

I aint the sharpest tool in the shed

hejhejhallå!

okej, ännu en dag till mitt eget förfogande och ja, det blev ytterligare en biltur med destinationen ickworth och bury. ickworth var ännu ett nationaltrust hus, men det här var något mer imponerande än oxburgh var.. kan nog bero på att ickworth varit under national trusts beskydd betytdligt längre än oxburgh.

mycket tjusigt var det iallafall, tyvärr fick man inte ta kort inne i själva huset, men trädgården var faktiskt inte så pjåkig den heller.

           

efter ickworth åkte jag till bury i hopp om att fa besöka en teater från 1800-talet. men icke.. det var jättestängt. tog en promenad i bury istället, och det funkade det med. där fanns en hel del tjusiga trädgårdar som mormor och morfar antagligen skulle uppskattat och e tjusig katedral. got cought in the moment och tände ett ljusför farfar.. brukar inte göra sånt, men idag kändes det helt rätt.



idag kom jag ihag att ta med franks paraply, så sjalvklart vart det inget regn. en kille sa att jag var "pretty". desvärre kunde jag inte säga detsamma om honom. det såg ut som om någon försökt slå ut hans tänder med en ishacka. fula tänder är inte ett helt ovanligt attribut på britter. tänderna och den uppskattade åldern på pojken gjorde att jag bra mummlade ett "oh, thank you" och gick därifrån med nedböjt huvud och tomatröda kinder (antagligen).

idag fyller martin sheen, evangeline lilly och john c. mcginley år

I spent all my childhood pretending I was off somewhere else

idag vid halv tio akte helen till dorset med barnen och min fyra dagar langa jonathan ledighet tog vid.

B-E-A-utiful!!

sa.. vad gor man da.. man bor utanfor cambridge, men cambridge lar man ju besoka anda.. hmm.. jag valde att ta en langre tur. narmare bestamt i,5 timme lang biltur till oxburgh hall. det blev alltsa ytterligare ett national trusthus-besok.

desvarre lyckades jag pricka in den regnigaste dagen pa lange, sa det var inte superkul att vandra runt i tradgarden, men det ar smallar man far ta. det var iallafall en tjusig byggnad, med en massa gamla mobler och tavlor. aven ett par handbroderade gobelanger av ingen annan an mary queeb of scots (nej, jag har inte en aning om vem det ar)..

det basta i sjalva huset var the priest's hole som man fick krypa ner i.. dessa sma krypin inrattades i flera katolska hus under 1500-talet da katolikerna var forfoljda i england. for att komma till det har "prasthalet" fick man ga in i garderogen till the kings bedroom och sen krypa ner i ett litet hal.. en gubbe innan mig fastnade nar han skulle tillbaka, han var lite for lang... och hans dotter skrattade hogt och undskefullt at honom.

             

forovrigt kommer jag kunna se en hel del film under min vistelse har.. familjen har ett lovefilm-konto, och de kom fram till att de kunde utoka det sa de far tre filmer at gangen och att jag kunde fa gora en egen lista over filmer jag vill se.. :D yey! med andra ord kan jag se en hel del film gratis, vilket jag aldrig kunnat forut.. perfa! andrew tyckte ocksa att det var en bra ide, for om jag var elak kunde de hota med att dra in mina dvd-formaner. jag kommer vara sa snall sa :)

idag fyller peter o'toole och wes craven ar.

the ice we skate is getting pretty thin, the water's getting warm so you might as well swim

det blev inget inlagg igar.. framst for att jag inte orkade med ett motstravigt internet, men ocksa for att det inte hande nagot direkt. jag korde pa motorvagen med tomtom, och det gick okej.. usch, vill inte tanka pa gardagens runda..

sa anyway.. jag har tydligen borjat krypa ur mitt lilla skal. andrew har under de senaste dagarna tyckt att jag varit konstig och varit allmant lite for glad.. han har ocksa lagt marke till att jag ar en mastare pa skadegladje och igar gick det sa langt att han sa: you're evil!!

ojda.. veckans nyhet?

nu har jag en liten fraga:
hur forklarar man for en tva- och femaring att varken father christmas eller easterbunny finns pa riktigt?




jaha, och idag ar det fredag.. kul for er.. nagra planer infor kvallen? fortfarande 30+ pa plantis?

jag har iallafall inga planer, funderar pa bio.. men da maste jag parkera i cambridge och jag ar inte helt saker pa om jag vill det. besides, hur kul ar det att ga pa bio sjalv?

men hur ska jag annars kunna se nya batman?

en annan film jag vill se ar pineapple express, med james franco. den verkar helkul. seth rogen och evan goldberg som gjorde superbad och knocked up har gjort det igen.. ar den som de andra tva, lar jag skratta :D

sen ar det ju det har med james franco.. han ar ju en svag punkt hos mig sen jag sag tristan och isolde.. jag var helsald pa honom i flera veckor.. jag har aldrig sett honom i en tvattakta idiotkomedi (en komedi utan nagot budskap ala dude where is my car och rogens tidigare filmer) jag har ju sett spiderman dar han spelar harry osborn, stel badguy. och annapolis, soldat och fortfarande stel. jag kan inte pasta att han inte var stel i tristan och isolde som faktiskt ar ett historiskt drama.. hmm.. antingen kommer man lamna bion och angra att man gick for franco har forstort hela filmen med sitt stenansikte, eller sa lamnar man bion, an mer imonerad och flickkar an man var innan.. utav vad jag har sett och last sa verkar det lovande.


RSS 2.0