hates him with the fire of a thousand suns

idag har jag städat. det var supertråkigt och jag har nog aldrig varit så petig när det gäller städande i hela mitt liv. jag putsade takbjälkarna i köket, det säger väl allt?

för övrigt hade ajg ett meddelande på min telefon. en kille med trevlig röst berättade att han ville att jag skulle ringa upp och att vi skulle bestämma tid för intervju. jag är alltså ett steg närmare ett jobb på bion, och det är ju inte fel. ringde numret som jag klottrat ner, med händer som darrade av upphetsning, bara för att upptäcka att någonting Thomas inte är inne. ska ringa imorn efter fem. som om det inte var nervöst nog att ringa en gång.

ja, spännande saker händer och fötter hela tiden.
 
jag ramlade även över en lista med de bästa (läs snyggaste) unga skådespelarna. jag fann flera brister i denna lista. dels så var flera av dem över 30.. och ja, de kanske spelar unga men de är ju inte direkt upandcoming om man säger så. hade det varit en lista äver populära skådespelare hade jag kanske köpt det, men då hade flera andra inte passat in. jag hade jätteproblem med alltihop.

roligast var väl ändå alla fjortiskomentarer "I whant to merry joseph gordon lewitt!" snälla nån. kan gladeligen säga att jag kommit över den gifta-mig-med-en-snygg-skådis-och-vara-lycklig-i-alla-mina-dagar-fasen. och sen när är zac efron "zefron"? det är ju bara sorgligt! och jag har visst missat hela gordon-levitts karriär, för mig kommer han alltid att vara den stammande tönten i 10 orsaker att hata dig.


nästa fråga är ju; var var shia lebeouf? man får väl vara glad att paul dano och ryan gosling var med. även om ryan gosling hör till de 30+ som jag nämnde tidigare.

sedär dagens titel passade bättre än jag trodde att den skulle göra.. zefron! grrrr... and not in a good way! jag ska göra en egen lista, med bra manliga skådespelare.. puplicerar den på min filmblogg.. zefron! pysch!

idag fyller monica bellucci, kieran culkin och en massa sitcom-skådespelare som lacey chabert, jenna elfman samt fran drescher år.

the car just committed suicide

jag har bokat min flygbiljett hem över jul. kommer hem sent den 21 dec och åker sent den 4 januari. bara att bokat en biljett hem gjorde mig genast lite gladare.. har ju varit ganska nere i helgen.

men nu har jag varit ute och joggat och skulle egentligen åkte till cambridge, men istället är ajg stuck här och väntar på en tesco-leverans. vet inte vad jag ska göra.. funderar på att se toy story, det var så länge sen och jag har för mig att jag gillade den. men nja, det känns som om jag antagligen inte kommer uppskatta den nu och då har jag förstört det.. äh!

ja, just det! jag är nykär. sök på gali, the aligator på youtube.. helt underbar!

så, nej.. jag har nog inget mer att tillägga just nu.. hmm.. byebye!


Du är ondska. Ondska i sin renaste form

jag läser the picture of dorian grey numera. har inte kommit så långt med den känns otroligt välskriven och jag har redan hittat en massa meningar som jag borde lära mig utantill. då kan jag citera dem och alla kommer tycka att jag är smart

MEN det är supersvårt att läsa för det enda som surrar i min öron är:

"Oscar Wilde (väldigt försvenskat)... är inte han fikus?"
"Wilde (riktigt uttalat)... han är död."
"Har svenskalärarn godkänt det?"
"Vadå? Att han är fikus eller att han är död?"


idag fyller Naomi Watts år

To die will be an awfully big adventure

ännu en fin dag i cambridgeshire. familjen åkte till en nationaltrust-skog, medan jag valde att stanna här, tog en dusch och såg kramer vs kramer, som var ganska bra. sen blev det en promenad i skogen igen, den här gången tog jag med kameran.

     
   
 

det är helg och jag känner en uns av hemlängtan.. om tiden bara kunde gå fortare. snart tre månader, snart är en fjärdedel av tiden över.. men det har inte gått fort när man tänker på det, och det är mycket kvar. borde höra någto från bion snart, annars får jag anta att det inte blir något och så jag leta annat.

men det är inte vad jag vill göra, vad jag vill göra är att sätta mig i en skolbänk, med en extremt smart människa framför mig, vars enda mål är att lära mig allt han kan om film och litteratur. efter det ska jag bli lika extremt smart och kunna precis allt inom film och litteratur och sen ska jag ha som extrajobb att skriva filmrecensioner till tidningar samtidigt som jag skriver mina egna böcker och filmmanus. om jag bara hade en idé.. jag har idéer men jag vet ju hur mycket inspiration som plockats från annat, jag vill ha en alldeles egen idé och när ajg har den ska jag skriva, skrivaskrivaskriva. åh. varför kan jag inte bara nöja mig med ett vanligt jobb på en fabik?

det känns bättre efter att ha skrivit av sig lite..

Second to the right, and straight on till morning

min främsta bedrift idag var att utforska skogen lite närmare.. det har varit en fin dag och en och en halv timmes promenad i skogen var definitivt på sin plats. det var tjusigt och jag mådde bra.

jag har nu lämnat henry gilberts robin hood bakom mig. jag kommer nog läsa fler versioner av min älskade legend, men den här var helt okej. lite väl pro-robin-hood kan man tycka. "and thus did he, for he truly loved his master" osv. men ja, vem älskar inte en laglös.

tyckte dock att efter en bok med tungt språk förtjänade jag någon lättläst och tog mig an peter pan. and i absolutely love it! den är helt enkelt underbar att läsa. lättläst, men man får ändå tänka till hela tiden. och den är så mysig. jag är nog lite smått kär i min peter pan. inte peter pan personen utan peter pan boken. personen peter pan framställs, till min stora förvåning, som en riktig idiot. han är elak och "cunning" och lurar med sig barnen till landet ingenstans, mot deras bättre vetande. sen skrattar han när de somnar i luften och faller ner mot havet. men ja, den är superbra (har läst 50 sidor)


ja har lärt jonathan att räkna med tio-kompisar det är ju också ganska bra..

idag fyller linda hamilton, olivia newton-john och james caviezel år.

the monkey's out of the bottle..

jag önskar innerligt att jag hade något intressant att skiva om, men ack.. ännu en dag har passerat utan att något intressant har hänt.

för hampus och åsa: jag träffade amy igår, så nu är jag väl tvungen att knaccka på nummer 14s dörr för en kopp té.. hon hälsar btw.

jag ska få ett par tofflor.. det ni! efter evigt klagande på temperaturen beställde andrew ett par slippers till mig från inget mindre än ebay. wow! samtidigt fick jag en liten löneförhöjning.. då bensinpriset stigit tyckte familjen att fem pund extra i veckan antagligen var på sin plats.

nu.. FILM!
såg the usual suspects igår, och jag tror inte att någon kan tycka att den filmen är dålig, eller? den är ju näst intill genial.. frågan är väl vilken interogation-film som är bäst.. den här eller primal fear.. primal fear är också fruktansvärt bra, men det är ju lite samma grej. jösses vad jag älskar folk som ljuger bra.

för övrigt så har jag nu sett det sista, absolut sista, avsnittet av 21 jumpstreet. sorgen hade nog varit strörre om det varit fler originalkaraktärer. man får väl vara glad att det slutade normalt.. inget sönderbombat högkvarter, vilket var något jag fruktade, hatar när serier slutar ala tre kronor.. för det var väl i tre kronor som kvarteret utplånades av utomjordingar eller något liknande? 

det ryktas om en 21 jumpstreetfilm. vore väl kul, men inte om jonah hill (tjockisen i superbad) ska regissera. gillar hans humor, men det är inte så jag skulle föredra filmen 21 jumpstreet att urarta. vore illa.

jag får snart skapa en ny kategori på den här bloggen.. film.. eller så startar jag en filmblogg.. hmm..



big birthday today: will smith, michael douglas, catherine zeta jones, mark hamill, christopher reeve (dog 2004) mikael persbrandt, michael madsen och heather locklear.

If God intended everybody to be the same, he'd have given us all braces on our legs

beware
eftersom inget händer direkt så kommer dagens inlägg handla så gott som enbart om film. så nu vet ni.

idag har jag sett half nelson. den var okej.. tckte den var lite småseg. handlade om en vit lärare på en skola med en hel del (läs bara) mörkhyade. den här läraren hade ett uppenbart drogproblem, som han självklart vägrade erkänna samtidigt som han var en riktigt duktig lärare. nej, har man så mycket fritid som jag har så är den väl ett okej tidsfördriv, men annars.. nja, den sa inte så hemskt mycket faktist.

igår såg jag, helen och andrew ytterligare en tecknad japansk filmer (helen har en thing för japan) den förra vi såg, my neighbor totoro, var riktigt bra. men den här.. tales from the earthsea.. jag måste nog erkänna mig besegrad av en film. jag fattade inte vad den gick ut på. kille var besatt, eller? den kändes väldigt onödig och ja, konstig. det här var tydligen en filmatisering av fjärde delen i en bokserie.. men man har inte gjort filmer på de tre första.. alltihop var bara.. konstigt.

jag hade kanske ganska höga förväntningar, gillade ju my neighbor totoro, och den här filmen skulle ju också vara gjord av miyasaki.. ja, en annan miyasaki, visade det sig.

jaja, my neigbor totoro är bra iallafall, den kan jag rekommendera.


idag fyller jason alexander år

hör du sången de spelar på radion

lyssnar på kung av sand på radion nu.. känns väldigt svenskt och ja, det är rätt trevligt. kan ju inte hjälpa att koppla gyllene tider till michaela och vår lilla vet-inte-vad-jag-ska-kalla-det-egentligen, men trevligt var det :)

iallafall så var det i slutet på tvåan som min nogg invaderades av gyllene tider och det vcar en bra uppladdning inför sommaren. haha! min nogg handlade väl mest bara om skolan.. hur trött man var på allt, hur arg man var på alla lärare och ja, alla känner väl igen det. var tog allt det vägen? det bara försvann. saknar biblioteket..

so.. sentimentalt blev det.. var inte meningen. fast å andra sidan har jag mer sentimentalitet att bjuda på. jag har bara en disc kvar av 21 jumpstreet. efter det har jag sett allt.. ALLT. det börjar iochförsig bli lite fånigt, det är nästan inga kvar nu. lillebror penhall went on "vacation" och plötsligt var han inte med längre. hmm.. han skulle åka och hälsa på sin bror som slutade för ett tag sen.. 
 
man ja, det är som med harry potter. har man spederat så många timmar med det känns, det konstigt när det plötsligt är slut.

och the last kiss är inte dålig. visst, det är inte v'rldens bästa men den hade ett bra budskap och handlingen var bra. tyckte att det var intressant med en 30-årig man som är livrädd för det trista förutsägbara liv som väntar honom. och som anonym sa skådespelarna var riktigt bra.


how long am I suppose to put up with this?

hej..

inget händer här. efter flera väldigt upptagna och nästan stressiga helger finner jag min nu i en väldigt rastlös tillvaro. jag har tråkigt och vet inte vad jag ska ta mig för. dessutom är jag sjuk, alltså, bara förkyld men ändå.. jag är hängig liksom.

har börjat komma in i robin hood boken nu iallfall.. annars ser jag en hel del film.. skräll!!

jag har två discar kvar av 21 jumpstreet, sen är det kapitlet av mitt liv slut. igår såg jag casino royale.. japp, seg som få, men jag har verkligen inte varit intresserad av att se den. den var ju helt okej med tanke på hur otroligt fånig och maskulin den och alla andra bondfilmer är. ger inte mysket för ljudeffekterna dock, överdrivet, förde tanksarna till ironman och die hard. och skulle jag behöva välja en av dessa så är die hard definitivt mitt första val. casino royale ändrade inte på det.

har även sett the last kiss. bra film, mycket bra. värd att se. den hade iochförsig en icke-amerikansk förlaga, tror jag, och det brukar vara en bra början.

mycket film, men det är ju jag och jag har inget annat för mig.

alla mina kusiner är söta. det var ett klumpigt uttalande av mig, ett försök att fjäska för ellen, som den här gången var kusinen jag vände mig till.. ellen har du fått mitt brev btw?


idag fyller bill murray, jerry bruckheimer, ethan coen, david wenham, stephen king, luke wilson och nicole richie år

happiness only real when shared

skrev precis ett inlägg som lyckades försvinna.. det var ju lite tråkigt eftersom jag verkligen ansträngt mig med att hitta på något at skriva.. det händer nämligen inte så mycket..

jag har blivit tutad på två gånger

jag äger numera ett par keds, fem tunga böcker, två nya filmer, en väska (handgjord av barn från thailand, tror att delar av pengarna gick till dem, och två nya sjalar.

jag fick ett gratis handslag av en kille i lila tshirt igår. han var väldigt pratglad, men det försvann när jag sa att jag var 19. attans osis! han sa iallfall att jag inte behövde shoppa mer, cause I already looked fashinable.. yeah.. right..

jag mötte hans kompis, som också hade lila tshirt.. avfärdade honom ganska snabbt genom att avslöja min ålder.. han verkade inte tro mig så jag fick öka tempot och halvsprang in i närmsta butik.

jag har postat ett paket till sverige.. 8 pund gick det på. men ja, vera får en present och jag blev av med lite kläder. åsas rosa kniv hamande också i det paketet.. kanske kunde min söta kusin hålla lite koll på detta och med hjälp av mina föräldrar se till att åsa får sin älskade kniv tllbaka?

jag har fått ett extra element i mitt rum.. allt klagande have paid off så att säga.

jag börjar bli sjuk.. min hals gör ont.

jag har tagit första steget i mitt jobbsökande.. lämnade mitt nummer på martins och har fyllt i vues evighetsansökan.

jag borde gå ut, för höstsolen ler :)


in this house which really isn't my home

helden var precis som den blir när den spenderas med åsa och hampus. särskillt om åsa och hampus går in för att dricka öl.

hampus kom vid tiotiden i torsdags och på fredag förmiddag hämtade vi åsa. när jag hämtade hampus kastade jag mig på honom och fick världens bästa kram, men åsa slog högt hon också. hon kastade sig på mig och nockade mig av bara farten. älska återseenden på stansted.

fredagen var regnig och vi spenderade resten av tiden innan jonathan kom hem med att leta efter helens nycklar. hampus och åsa kollade på bagpus med jonathan.. och sen ja, det var ju fredag. vi delade en flaska vin på mitt rum och sen bar det av till cambridge. the eagle och revolution.. och fyllan slog hårdare än åsas kram. my God! det är tur att man kan hjälpa varandra komma ihåg saker dagen efter. samtliga spydde, vissa mer än andra men alla spydde.

   
 

dagen efter.. puh! jag har aldrig spytt på bakfyllan, men det ska väl vara en första gång för allt. jösses.. alla var superbakis. plötsligt var klockan tre och tanken på mat var fortfarande motbjudande men man insåg hur nödvändigt det var att äta. cambridge, the eagle och världens största fish and chips.. jag åt väl en halv portion. sen letade vi reda på en biograf, det tog en evighet. vi såg pineapple express och efter det var tom åsa övertygad om att det var rätt att dissa fest för bio. när vi kom hem ville hampus sova/läsa harry potter, och det var väl bara att erkänna för sig själv att visst var man trött.

 

söndagen var slapp slö och härlig. efter att vi hittat tesco och handlat lite "mat" intog vi wimpole estate och satt i det "gröna jävla gräset " och njöt av att vara lata. det var mest mys.. vi åkte hem drack öl och spelade settlers, men gick och la oss "tidigt" för hampus skulle hem dagen därpå.

     

igår gick vi upp TIDIGT och sa hejdå till hampus, snodde fler kramar än jag behövde.. men jag måste börja lagra kramar, they're just not easy to come by anymore. jag och åsa tog cambridge med storm, eller ja, vi satte oss på starbucks i en timme efter lite allmänt fönstershoppande. vi åkte hem lagom till att möta jonathan tog en preomenad och åt supper med helen och andrew.

idag gick vi upp precis lika tidigt och det blev svårt att inte fälla en tår när åsa åkte.. den kvinnan har en förödande effekt på mina tårar. resten av dagen har gått otroligt långsamt, för jag har inte gjort något what so ever.. men det är lugnt, kan leva med det. imorn eller på torsdag ska jag in till cambidge igen.. söka jobb på en biograf tror jag.

every little thing is going to be alright

idag ska jag nämna två saker.

1. förlåt världen, men jag har joined facebook. trodde aldrig att det skulle hända, men jag har fått så många förfrågningar om jag fanns på facebook här att jag helt enkelt var tvungen.. så welcome to be my friend at facebook, friend/reader :)

2. jag har varit på min första och näst sista engelska lektion. jag tänker inte betala 100 ound för att lära mig saker jag redan kan. idag gick vi igen när man använder the och a/an.. hmm.. dessutom klarar jag mig utan tyskarna i min grupp.. särskilt hon som trodde hon kundemer engelska än jag.. grrr.

så there you go!

nu ska jag dricka upp min gin and tonic, lämna datorn och vara social för vi har en dam från japan här.


hugh grant, adam sandler och michelle williams fyller år idag 

beg for mercy, rich man!

busy day today.. med mina mått innebär det inprincip att jag inte har hunnit sitta vid datorn i ett par timmar eller hunnit läsa ett kapitel i min bok (för tillfället robin hood)

men ja, trevligt med dagar som bara flyter på. frukost med familjen, följa jonathan till bussen, skura köksgolvet, sandpappra och kvistmåla en dörr, sätta igång en tvätt, jogga, ta bilen till cambridge, shoppa, hem igen, flytta tvätten till tumlaren, måla ena sidan på dörren, möta jonathan, leka med jonathan, laga mat till jonathan, leka lite till, kolla på bagpuss med barnen och nu sitter jag här.

ni ser, fullt up. lite pinsamt att saker som shoppa och jogga är det som gör att min dag varit stressig.. menar, de flesta jobbar ju på riktigt.. till mitt försvar så behövde jag verkligen shoppa. en höstjacka, två par byxor, en mössa och en liten väska inhandlades. bara saker jag behöver. nu fattas bara ett par höstskor och vantar, kanske en större väska och ett par nya sjalar.. jaja, får ta det nästa vecka.

jag ska tydligen betala för min engelskakurs själv, 100 pund, funderar på att strunta i det.. behöver det ju inte för språkets skull.. men det är väl en social grej.. tusan också! det är mycket pengar och ja, jag har ju precis kommit igång med slösandet. bah! bad timing! ilandsproblem?


idag fyller peter sellers, david arquett, pink och jonathan taylor thomas år 

let's do the Time wrap again

helgen har spenderats i winchester och south hampton... och det var faktiskt helt okej, trots att jag våndades lite innan jag väl kom iväg.

så min resa började vid tolvtiden igår. två timmar på motorvägen innan jag an lände i winchester och ringde på stephen och kathryns dörr.. anledningen till min visit, aupairen natalie, öppnade dörren och jag fick en halvtimmes socialiserande över en kopp kaffe innan vi tåg tåget till south hampton. vi skulle träffa några andra aupairer på starbucks. det visade sig att det bara var tyskar och de babblade på i rask takt på sitt eget modersmål.. jag gjorde mitt bästa för att hänga med.. inte för att de pratade så hemskt mycket med mig men ändå.

natalie tyckte synd om mig och eftersom vi båda behövde något nytt inför kvällen, drog vi till hm.. vi hade tio minuter på oss att hitta något, och jag hade inte räknat med att gå ut på kvällen så jag behövde en hel outfit.. köpte två toppar ett par leggins och ett par skor utan att prova.. det är ganska bra gjort om man heter jessica arvidsson :)

vi tog tåget tillbaka till winchester gjorde oss iordning, kämpade oss igenom en åttarätters spansk måltid, drack en massa vin och sprang till stationen för att än en gång ta oss till south hampton. efter många om och men hittade vi natalies kompisar skakade av oss ett antal tyska aupairer och tog oss så småningom till reflex (tror jag).

om ni någon gång festar i south hampton, ta er till det här stället. de spelar bara 80-tals musik, det hänger bilder av diverse kändisar (hasselhoff, madonna etc.) överallt.. och där det inte finns bilder har de tv-skärmar som visar musikvideon till låten som spelas.. i taket fanns mängder av diskokulor, samt en DeLorean (tidsmaskinen i tillbaka till framtiden är en DeLorean) hur coolt som helst.

natalie försvann ganska snart med en kille, efter ett misslyckat försök att para ihop mig med en av hans kompisar (haha! "tell that guy you're into poetry" hade kanske funkat om jag hade kunnat någonting om poesi.. det syntes faktiskt att han hade lite annorlunda intressen.. han hade kritstreckrandig kostym, slips, hatt och vinröd skjorta, snyggt men ganska speciellt).

iallafall.. plötsligt var jag hel ensam och hade inte en aning om vart jag skulle ta vägen.. men jag blev räddad av två killar, dave och rob, som dansade med mig i stort sett resten av kvällen.. de var helsköna, kunde alla texter utantill och kunde speciella steg till flera låtar.. helkul!!!


vi var hemma igen vid halv fyra så jag sov i typ fem timmar innan jag gick upp, åt fruktost med familjen bence och joinade dem på en promenad genom winchester.. sen åkte jag hem vid ett och ja, här sitter jag nu.

helgen nyförvärvade kunskap: man kan ta paracetamol-tabletter även om man dricker alkohol. JAG trodde inte det.

och en bild på håret


if I seem to be getting smaller it's because I'm leaving..

helen har valt att börja carolines pottytraining den här veckan.. vilket innebär att min lugna, jonathan-fria tid har ersats av caroline om springer runt och lämnar spår efter sig. hon leker med precis allt och sen är det jag som får plocka iordning efter henne.. men ja, jag klagar inte hon är väldigt söt så det är okej.

det är väl snarare helen som jag kan tycka borde kunna städa upp efter sig.. hon har tagit ledigt från jobbet för det här. plötsligt har hon massa tid med sina barn och igår valde hon att spendera den med att baka. great! gissa vem som fick diska efter denna bakning? jo, jag.. försökte ignorera det, men när jag kom upp imorse och såg helens hög med disk så fick jag se mig besegrad.. eller rättare sagt pedanten i mig fick se sig besegrad av slarvern i helen. hon sa själv att hon hade haft en väldigt bra, lugn kväll igår. när hon sa det var min första tanke "tänkte hon inte på att ta hand om disken?"

mina föräldrars eviga tjat har iallafall haft lite effekt, för om ingen annan tar tag i saker så gör jag det själv... såsmåningom..

iallafall.. nog om det. jag och andrew såg the taming of the shrew igår kväll.. och jag var helnöjd. helt klart värd sina 14 pund och jag hängde med ganska bra i den relativt gamla engelskan och kvicka dialogerna. mums!

efteråt fick jag andrews quick-tour-of-cambridge.. han pekade ut de olika collegesen och berättade historier som han inte trodde på själv.


imorn åker jag själv till winchester för att besöka vänner till helen och andrew som ocksåhar en aupair.. jag känner itne för det överhuvudtaget men ja, jag har ju lovat att åka.

och mitt hår är once again mörkbrunt..

idag fyller michael keaton och rose mcgowan år.

wit beyond measure is man's greatest treasure

jag har 50 sidor kvar i den sjunde harry potter-boken.. och det ska bli skönt att läsa något annat. MEN det var bra att läsa om den sjätte och sen läsa den sjunde, så mycket enklare att hänga med.

så internet har inte fungerat riktigt, men nu är allt okej. jag gjorde det lilla engelska-testet i måndags. det var lite obehagligt att sitta vid ett bord med engelskaövnignar framför mig, cae all over again.. fast mycket enklare då.. MYCKET enklare. min engelska var tydligen upper intermediate och inte advanced, men själgod som jag är så antar jag att man inte kunde få advanced eftersom testet i sig var långt ifrån advanced.

igår var sista dagen på jonathans summer holiday så nu har jag en hel del ledig tid. mumma! efterlängtat.

ikväll är jag barnvakt.. bathnight, huh! och imorn ska jag och andrew se the taiming of the shrew.. av någon anldning tycker han att den passar mig och jag säger inte nej till lite teater.. trots att det är utomhus.

sen måste jag hinna färga håret innan jag åker till winchester på lördag, vilket jag egentligen inte känner för, men jag har ju lovat.


charlie sheen fyller år idag.

RSS 2.0