She was lookin’ kind of dumb with her finger and her thumb in the shape of an "L" on her forehead

idag har jag och jonathan besokt parken kring wimpole hall. det var valdigt trevligt att vandra runt i en massa hagar med far och kor :) okej, det lat val sadar, men jag trivdes. nasta gang ska vi ta sjalva huset med storm.


wimpole hall ar ett av de dar husen som "skyddas" av national trust. ni i klassen vet val vad national trust ar? det var den dar redovisningen med diabilder i the quaker house(?) i colchester.. nar alla halvsov..

         

men jag tycker faktiskt om de dar stora fina husen ala pride and prejudice. 

He looks miserable, poor soul. 
Miserable he may be, but poor he most certainly is not. 
Tell me. 
10,000 a year and he owns half of Derbyshire.
The miserable half?

planerar att besoka ett till i helgen.. ar helledig for helen och barnen ska till dorset och hennes halvmentalfall till mor. tankte ta en tur med bilen och the tomtom nu nar jag fatt lite vana pa motorvagen.

motorvagen ja, jag ar fortfarande nervos, men har funnit att hog musik i mp3n raddar mig fran paniken.. det och det faktum att jag faktiskt vet att jag ar pa ratt vag :)

angaende gardagens bilder. jag bor ju hos andrew och nar jag sag den bilden tankte jag direkt pa karl XII.. det ar bild fran historiebockerna som bara har fastnat pa nathinnan.. det ar inte sa att jag bemodade mig med att kolla upp en massa saker. tog ett kort pa fotografiet och googlade karl XII.. det var inte sa svart. och visst ar de lika?

idag ar en popular fodelsedag, arnold scwarzenegger, hillary swank, lisa kudrow, christopher nolan, laurence fishbourne, jamie pressly och jean reno.

och nej frank, jag har inte fatt ngt vykort :(

i am a tree reaching for the sun, please don't hold me down

dagen har varit

1. tvatt
2. irriterad pa jonathan
3. motorvagskorning som ger mig spanningshuvudvark
4. trasig diskmaskin :(
5. matlagning
6. acklig fudge och lite harry potter
7. fina brev fran mormor och morfar och farmor. gladjefylld lasning som framkallade tarar i ogonvran.

pratade precis med elina som sa att "alla" laser min blogg. det var valdigt roligt att hora.. synd att dagens inlagg blev sa otroligt trakigt, men ja.. jag kan inte gora den har dagen mysket mer spannande an sa..

nedan foljer nagot jag upptackte i helgen..

 

Andrew Lovatt?                                                       Karl XII av Sverige?


don't look down, it's a long, long way to fall

hello everyone!

sa, nu ar jag tillbaka efter en otroligt mysig helg i yorkshire. jag har traffat andrews familj, som var valdigt normal och trevlig. 

en liten sammanfattning foljer har:
torsdag
tre timmars bilfard till fimber andrews foraldrar (jag uppfattade aldrig vad de hette). auntie ruth var dar pa en liten visit fran austalien. grillning, och jag min forsta english sausage (ingen hotdog direkt) vi gjorde inte sa mycket mer an att proppa i oss mat den kvallen, jag laste lite harry potter. delade grand and grandpas rum med jonathan.

     

fredag
dagen spenderades i York med helen, andrew, barnen och antie ruth. vi kopte fotbollsskor till jonathan och strosade runt pa yorks gator. sag ett gang afrikaner som dansade och sjong och BATMAN. turistandet strackte sig sa langt som till york minster, en promenad pa stadsmuren och inspekterande av affarerna i de aldre kvarteren. auntie sarah dok upp med kusinerna lilly och oliver. har aldrig sett en unge hata manniskor sa mycket som oliver, han stortjot varje gang andrew narmade sig honom (mycket roligt) jag smygkopte mig lite godis.

         
     
   
vi akte tillbaka till fimber (nu en person rikare, lilly skulle sova over ocksa). mer mat, och cake, ni vill inte veta hur mycket efterratt och kaka jag har atit den har helgen. tog en promenad i fimber, och blev mycket imponerad. fruktansvart vacker landbygd.

     

lordag
formiddagen inneholl inte sa hemskt mycket, barnen lekte, jag laste harry potter. vi at.. more cake. jag och helen tog en naturnara promenad. vi gick i kohagar, valdigt imponerande kohagar, och klattrade over grindar. norra england ar valdigt vackert helt klart.

   

sen tog vi en tur till kusten. val dar motte vi ett praktexempel pa brittisk kust. dimma, sa tjock att man nastan kunde ta pa den. otroligt! den lattade efter ett par timmar. inget bad, men sandslottsbyggande, samt forstora andrews fula sandslott.

     
 
vi tog oss vidare till bridlington, barnen skulle ha tea. brittisk hamnstad med varsta nojesfaltet pa kajen. jag tog en egen upptacktsfard, helt utan nagra britter.

nar vi kom tillbaka akte auntie ruth, gran, grandpa, lilly och jonathan till auntie sarah. sa jag, helen, andrew och caroline blev sjalva kvar i huset, more cake. vilket innebar att jag kunde sova ostort (jonathan later en del om natterna)

sondag
helen hade ratt. vi blev kvar en dag extra. vi packade, och akte mot richmond. stannade i nagon liten hala och strosade meninglost runt innan vi fortsatte. vi motte de andra och at pa en restaurang. jag fick testa yorkshirepudding, vilket inte var sarskilt imponerande. vi akte tillsammans till auntie sarahs nybyggda hus som var orattvist snyggt och frascht och hade en orattvist vacker utsikt.

hemresan skots upp till ganska sent. vi var hemma vi elva.. tanken var att vi skulle varit hemma 24 timmar tidigare..



idag har jag varit superbusy.

pa formiddagen tog jag hand om tvatt och disk (diskmaskinen ar paj, grr)
tog med jonathan till the gleeb och lekte med hans flygplan tills han paja det.
akte med helen och skjutsade jonathan till hans fotbollskurs. hon visade mig vagen, for jag skulle hamta honom, puh! kommer till det snart.
vi tittade in pa tesco. min forsta tesco upplevelse. det var enormt och de hade allt! (men det var ett litet tesco sa helen)
hem, mer tvatt, han koppla av i en kvart innan jag akte for att hamta jonathan.

grejen var den att jag var tvungen att aka pa motorvagen for att komma dit. jag har knappt nagon erfarenhet av motorvag i sverige! for att inte tala om england. pa vagen dit fick jag panik, trodde jag kort fel, ringde helen, insag att jag visst var ratt och kom fram helskinnad till skolan dar jonathan var. letade som en dare efter jonathan, hittade honom sent om sider.

skulle aka tillbaka, men eftersom helen och jag akt till tesco, sa var jag inte hundra procent saker pa hur jag skulle hitta. jag korde fel coh hamnade i cambridge, med en jonathan som var sa kissnodig att ha skrek skyhogt. bestamde mig for att vanda och gjorde sa pa en bensinmack (dar jag aven lat jonathan kissa bakom ett hus) hittade pa ett mirakulost satt tillbaka till ratt rondell och ut pa motorvagen. kom hem och andades ut. mer tvatt. tea till jonathan och sen har jag slappnat av vid datorn.

jag kunde qouten pa imdb idag :)

scribo, ergo sum

idag var forsta dagen pa jonathans summer holiday. det innebar att tre helt okej om an emellant lite frustrerande timmar med jonathan utakas till ca nio timmar med jonathan.. och det ar mindre kul. de timmar pa dagen da jag inte haft nagot att gora fylls nu av denne lille femaring. och nej, det ar ingen forbattring av vardagen.

a andra sidan ar det ju det jag ar har for.. sa det ar bara att bita i det sura applet och ta tag i det.

dagen borjde bra. jag placerade honom framfor tv:n.. forsakrade honom om att han skulle fa se hela surfs' up, eftersom han anda skulle simma och rora pa sig lite senare. (den egentliga anledningen var att jag hade raknat ut att den enda tiden jag kommer kunna ta det kugnt idag ar nar han kollar pa tv.)

sen spelade vi spel.. och som vanligt fuskar jonathan hela tiden. inte for att jag har nagot emot att forlora, men jag hatar att han fuskar sa uppenbart. han far val forsoka vara lite smart anda. dagens forsta gral handlade om att han minsann skulle plocka iordning efter att vi spelat mousetrap, for jag ville inte spela det spelet da jag visste att jag skulle fa massor att plocka upp efterat.

dagens nasta gral handlade om en korsbarstomat.. ja, jag vet..men om jag borjar ge med mig kommer han tro att han kna styra mig totalt, och det funkar inte. han sa att han skulle ata en korsbarstomat, och nar han  inte gjorde det tog jag undan efterratten. detta lockade fram en valdigt trotsig sida hos honom som jag helst inte hade velat se.. han hotade med att placera mig pa the naughty step. hmm. jag forlorade och gav med mig, och jag ar fortfarande irriterad.

sen akte vi till en simbassang, och jag var nara pa att inte fa upp honom ur vattnet.. kanner mig allmant irriterad. till raga pa allt markte jag att killarna som tvattade min bil igar hade gjort ett mindre bra jobb. grr..

imorn bar det av till yorkshire.. och jag tror inte att jag kommer kunna blogga darifran sa ni far ha en bra helg allihop! sjalv ska jag lasa harry potter och uppleva staden york.


idag fyller phillip seymore hoffman, woody harrelson och daniel radcliffe ar.

Nice. Firm. Bottocks.

sa satt man har igen.. jonathan ater och jag har ingenting att gora direkt.

dagen borjade som vilken veckodag som helst, och forsatte sa. frukost, folja jonathan till bussen, kora caroline till nursery, hem, jogga, sitta halvdod i en fotolj och lasa harry potter, vanta pa att helen ska komma och fraga om jag vill ha lunch.

helen kom aldrig och fragade och jag vantade lange innan jag gick for att kolla om vi skulle ha lunch eller inte.. joda, hon hade bara glomt bort tiden, hon skriver en bok for tillfallet. helen akte till cambridge jag vantade pa att jonathan skulle komma hem med bussen.

vi satte upp nagra av de grejerna han gjort i skolan pa hans vagg. for en gagns skull var han hungrig sa nu sitter ha  och ater och det hander ingenting direkt.

dagens stora handelse var antagligen att tre killar kom och fragade om de fick tvatta vara bilar.. helt otroligt.. man har aldrig varit desperat nog efter pengar forran man ber om att fa tvatta folks bilar.


special treat till naturarna

idag fyller willem defoe, danny glover, john leguizamo, david spade, franka potente och ryhs ifans ar

my own adventure turned out to be quite different

fruktansvart handelselos dag idag. jag har tvattat och last ut harry potter och de vises sten.. and that's it.

jag kom pa mig sjalv med nagot idag. jag satt och kollade nagons bilddagbok och drack kaffe. jag skulle kommentera en bild och ville skriva maste, men det gick inte for den andra bokstaven i ordet fanns inte pa tangentbordet.. jag tittade upp och insag att jag inte alls satt vid datorn i sovrummet hemma i floby utan vid koksbordet alldeles ensam i ett hus jag lart kanna men som fortfarande inte ar hemma.

jag hade helt enkelt i min tysta ensamhet glomt var jag var och avsaknandet av en enkel bokstav forde mig tillbaka till verkligheten.. plotsligt kande jag mig sadar liten och ensam som jag gjort emellanat de senaste tva veckorna. det ar en kansla som inte ar omojlig att skaka av sig dock, vilket jag gjorde innan jag akte och hamtade jonathan fran after school club.


idag fyller robin williams, josh hartnett, jon lovits och rory culkin ar.

to infinity and beyond

medan vissa av er (hampus vet jag med sakerhet) var ute och festade igar, satt jag och spelade settlers med helen och andrew.. det ar som monopol, fast faktiskt roligare.. funderar pa att kopa med ett hem. det och draughts.. hmm, blir nog manga spel om jag ska halla pa sahar..

iallafall.. pa formiddagen idag har tog vi en promenad i skogen. helt otrolig skog. har ni sett broderna grimm? vissa av er har det for jag vill minnas att min dvd var ute pa vift ganska lange i ettan eller tvaan. jaja.. skogen i paminde iallafall en hel del om skogen i den filmen, det var iallafall vad jag tankte pa nar jag gick dar. dock inte pa ett skrammande vis som jag antar att det ska vara i filmen. otroligt vackert iallafall :) battre stalle att springa pa an rudan i forrgar.


sen hade vi sunday roast innan jag, helen och caroline stressade ivag till carolines dagisavslutning. jag korde i cambridge for forsta gangen och debuterade aven i ett flervanings parkeringshus.. det gick helt okej, trots att det var trafikstockningar som gjorde att vi blev lite sena. carolines avslutning var val sadar. det var som en pjas med tema rymden (alldeles for lite star wars). det varsta var nar de skulle dela ut iplom till barnen som skulle borja skolan till hosten. de tog fram varenda unge och pratade om hur underbar just den ungen var i tva-tre minuter. det var allmant ganska pafrestande, ungar som skrek och inte kunde sitta pa sina platser.. gissa vad jag gjorde nar ljuset rackte till..


idag fyller gisele bundchen 28 ar och natalie wood hade ocksa fyllt ar om hon inte hade dott 1981, jag har for mig att hon drunknade.. 

paaaartyparty!

okej sa, ni behover inte lasa det har inlagget om ni inte vill. det kan kanske bli lite trist for det kommer handla om det barnkalas som jag var pa med jonathan idag.. mhm.

jag har iallafall aldrig varit med om maken till barnkalas! det var sa valorganiserat! de kalas jag har haft och varit bjuden till har val inprincip varit ett enda langt virrvarr av barn som springer omkring i vantan pa godispasar, men det har..

det borjade med en skattjakt. alla barnen hade var sig partybag och sa gick de i grupper till tre olika "oar" i haslingfield. sjalvklart hade alla ocksa fatt handmalade skattkartor och alla var utkladda till pirater eller prinsessor. pa forsta stationen fick de sapbubblor, nasta ngn leksak och mustasch till piraterna, och pa den sista fick de godis.

nasta station var sjalva kalaset och det forsta de fick gora var att hitta en liten tavla av dem sjalva (foraldrarna hade klippt sonder det splitter nya klassfotot) darefter fanns tre pysselstationer, ett dar flickorna dekorerade sma tygpasar, ett dar de fick dekorera sina tavlor som de hittat, och ett dar de fick tillverka silvermynt. silvermyntet var naturligtvis till for att betala maten med. de bytte ett mynt mot en hotdog.

sen hade de aven en liten tavling, dar man hade byggt ett litet ladskap i papier mache (supersnyggt), och barnen fick gissa var skatten fanns. de ick aven ga pa plankan nar de var klara med allt annat.

och sa tartorna da.. jag har sett manga snygga tartor, men den som var gjord som ett hav med ett par oar, med palmer och allt, tar priset. den andra var rosa med blommor, formad som en femma..

ja, jag ar lite taken away by alltihop..vad de maste ha grejat.. och det bara for ett femarskalas! christ!


bild pa caroline nar hon kollar pa tv.. hon sitter alltid som forstenad
med jatteogon och ett fast grepp om aldos oron.

just take those old records of the shelf

idag har jag varit redig au pair :)

borjade med att dammsuga och skura golven i de rum jag blivit tilldelad (koket, hallen med korridor och mitt eget) plus att jag dammsog lekrummet och tv-rummet.. sa jag har varit dukig. och hela tiden hade jag nationalteatern i oronen :) framst jack the ripper, av nagon anledning sa alskar jag den laten..

hackar din hjarna i smasma bitar ooooch krossar ditt siiista hopp..

direkt efter det tog jag en joggingtur.. jogga ar extremt trakigt. men jag gjorde det ju lagom spannande genom att springa runt och inte ha en aning om vart jag var pa vag.. jag vet inte hur langt jag sprang, och jag ska villigt erkanna att jag inte sprang hela tiden, det ar svart att motivera sig att springa nar man inte har en aning om hur langt det ar kvar. sa snart jag kande igen mig igen gick det lattare.. puben, brevledan, telefonkiosken, jonathans busshallplats, hemma! yey! ut pa baksidan for att gora ryggovningar och stratcha lite samt eftersvettas. det kandes som vanligt superbra efterat :)

sen at jag lunche med helen innan jag la mig pa sangen och laste harry potter. min sno och aska tog tyvarr slut igar, och ja min ogon var fyllda med tarar.. men iaf, jag har suktat efter familjens harry potter-bocker enda sedan jag sag dem och nu har jag kommit igang..

somnade dock och vaknade kvart over tre, tvattade ansiktet och gick for att mota jonathan. jonathan hoppar av bussen precis utranfor huset, sa forst stod jag sjalv en stun doch vantade.. storde mig allmant pa grannarna som spelade dalig musik med oppet fonster sa jag inte kunde undga att hora den.. lagon till helen kommer, stangs musiken av. skoont, tankte jag.. eller inte. istallet borjar de vissla, ni vet den dar vanliga.

helen: I doubt they're aiming at me..

hrm.. hatar sant. men det var bara att titta at ett annat hall..
 
ja, det var val dagens.. eller just det.. jag kanske ska fa aka till nottingham i host :) robin hood!!!



pratade med pappa (lite val lange.. men anda) i telefonen.. angelicas lag hade gatt till a-slutspel i gothia, sa det var framst fotbollssnack.. han paminde aven mig om att farfar skulle ha fyllt ar idag.. jag vet inte riktigt hur det kanns med farfar och att han ar borta.. men jag kanner mig inte ledsen nar jag tanker pa honom, bara trygg, for nu vet jag att han inte har och och att han har det mycket battre och han haller antagligen koll pa oss allihop.. men det har ar ingen latt dag for farmor och jag hade garna varit hos henne idag. aja.. stamningsdampare!

bye for now!

I only dog paddle

internet fungerade inte igar, och av nagon anledning kande jag mig genast avskarmad och ensam, och inte blev det battre nar helen berattade att min engelska-kurs (som ocksa var min forsta hittavannergrej samt ett satt att komma harifran) inte kommer borja forran i september. nu maste jag komma pa nagot annat att gora, och eftersom jag inte kanner for fotboll, sa har jag lite problem.

vad kan man hitta pa?
kankse borja rida? men det ar sa tjejigt! :)
kankse jag kunde hitta nagot kul som har med film eller litteratur att gora. risken finns ju dock att det inte borjar forran i host heller.. aaa..

jaja, nasta helg ser det iallafall ut som om vi ska aka till yorkshire. det blir nog trevligt, da kan jag lagga staden york pa listran over stader jag besokt.

jag sag en film igar ocksa. en san dar otecknad barnfilm fran typ sena 80
-talet. jag tog en film ur famlijens hylla.. och det blev the princess bride for jag orkade inte se the queen eller blues brothers.. titeln gav mig en hint om att det var en barnfilm, men jag var inte saker. forst overvagde jag att stanga av den och lasa istallet, men sa insag jag vem den manlige huvudrollen var (han hade mask sa jag horde pa rosten) det var han som spelar robin hood i men in tights! jag blev overlycklig och plotsligt insag jag hur ironisk och rolig filmen var egentligen. det var en sadan dar barnvanlig film med vuxenskamt som barn inte fattar. jag hade kul iallafall :) kommer nog inte se den igen, men den dog gott igar.

hello, my name is inigo montoya! you killed my father, prepare to die!


because unlike some robin hoods, I can speak with a brittish accent..

japp, donald sutherland och david hasselhoff fyller ar idag.

welcome to suburbia

hala, halla!

vill borja med att tacka mina snalla kusiner for korten, valdigt snallt och valdigt trevligt :)

japp.. dagens handelse med stort H  var att jag korde bil helt ensam idag.. vilket var betydligt enklare an att ha nagon med sig. plotsligt var det kul att kora bil igen.

jag har svarat i telefonen tre ganger idag ocksa.. prata engelska i telefon arbetar sig snabbt upp pa listan av saker jag inte gillar att gora har.. dammsuga ligger ohotat pa forsta platsen dock. tva av samtalen var fran det lokala sjukhuset/vardcentralen.. tydligen var mina krakfotter helt olasliga for dem.

nasta gang det ringde ringde det pa min aupairmobil.. jonathans skola.. ajda.. tydligen var det picnicday och jonathan hade ingen lunch med sig.. aaah! okej, slangde ihop en matsack och akte ivag, lamnade pasen pa skolan och akte tillbaka och tog hand om tvatten/kollade pa over the hedge :) det ar kul att vara ensam hemma..

sen fick jag mota jonathan pa skolan for vi skulle till nagon fun on the grass-grej. fun visade sig betyda dotrist.. for mig som inte kande nagon. de samlade in pengar till nagot omrade i kenya, sa det var val trevligt. blaaah!!

hem, lyckades fa i jonathan tva hela frukter, det ar en bdrift ska ni veta, och nu sitter jag ensam i koket for helen har gaster. en kollega och hennes man som ar en "kand" serietecknare.. han borde vara kand for anledningen till att de ar har ar att de ska mellanlanda har innan de aker till stansted och vidare till spanien, dar han tydligen ska signera och greja.. haha! lite kul ar det allt.

och hon har varldens fulaste hatt pa sig. det ar en san hatt som jag bara satter pa mig for skojs skull, hon har den for att inte fa solen i ogonen. that's right, the sun is shining :) 

dagens fodelsedagsbarn ar framst forest whitaker och en massa b-skadisar, som alla har sett ngn gang men ingen vet vad de heter :)

har du kommit for att hamta mig?

krokodilen var med i finding neverland, for dem som funderade over det.

igar sag jag, helen och andrew kung fu hustle.. ja, jag kanske ar lite efter, men det ar ingen film som jag hade planerat att se sa.. den var kul iallafall :) andrew skrattade fruktansvart hogt.. sa honom vill vi inte ga pa bio med.

idag har varit en lite frustrerande dag. forst och framst sa gick vi upp en halvtimme tidigare, vilket jag inte uppskattade direkt..

sen akte jag till cambridge. kopte frimarken, lite notter (for det var jag sugen pa) och tre filmer.. jag kunde inte lata bli!!!!

i<3huckabees, plutonen och romeo+julia. jag gillar ju tva utav dem och den tredje sags vara bra, sa jag angrar mig inte :)

nar vi kom hem, hamtade vi jonathan och han har varit en riktig skitunge idag rent ut sagt.. jag var vansinnigt trott pa honom. men nu har han gatt och lagt sig och vi ska snart ata, det luktar starkt av vitlok, vilket inte ar helt ovanligt i det har huset.. det ar gott, men andedrakten! och hela nedervaningen luktar hela nasta formiddag.

idag hade ingmar bergman fyllt ar!


sunday roast

day six!

idag at vi roast chicken till lunch, ruggigt gott.. men jag forsoker att inte ata mig helt matt.. ar livradd for att ga upp i vikt. det ar ju ganska latt att det blir sa.. ska borja jogga och cykla sa snart penicillin kuren ar slut :) gott att ha en anledning att skjuta upp det :D

sinne och hennes pojkvan aaron at med oss, och sen akte vi allihop till en djurpark. en bra djurpark.. de tog bara hand om djur som absolut inte skulle klara sig i det vilda.. haha, nar jag sa att vi hade lodjur och varg i sverige tittade andrew pa mig och sa "you have wild animals in sweden?" kort paus "besides the moose?"

det var riktigt mysigt, bra mycket battre an gardagens fate..

        

men det basta av allt var att jag hittade rekvisita fran en film :) anyone know which one?


        
idag fyller harrison ford 66 ar, patrick stewart 28 och cameron crowe 51ar.

on the wrong side

ha! medan ni var ute och festade och hade roligt i falkoping, satt jag i harlton och larde mig att spela draught och backgammon. draught var riktigt kul, sa jag kankse koper med mig ett sant hem, vem vet.. forsokte lara honom neger och president, men det var ju mindre lyckat da vi var tva.

det sista nadrew sa var typ "good night, and i  hope you have sweet driving-dreams". det var namligen bestamt att jag skulle fa kora lite imorgon (las idag).

idag blev jag vackt pa ett ytterst angenamt satt "JESSICAAAAA!!??"
("var ar jag")
JESSICAAAAAA!!!!???
yes, jonatan?
can you give me a pen?

*suck*

hade det inte varit for att de var sa fruktansvart sota hade jag mer an garna vridit huvudet av dem... (tank er det tillfredstallande ploppet av ett barbiedockshuvud som langsamt vridss av :D)

jaja, sa jag gick upp och hjalpte jonathan och sen var det frukost. efter frukosten kom caroline fram till mig "we're going shopping!"
are you? (vander mig till andrew) am I coming with you?
of course you are.. you're driving us!


ajda.. men det gick okej.. tva karringstop p.g.a. att jag hade trean i istallet for ettan, men annars sa.. det ar vaxlingen som ar klurig rent kormassigt. sen ar det ju en vanesak att kora pa andra sidan av vagen och sa. det varsta ar att risken for frontalkrockar i staderna ar skyhog eftersom folk parkerar vid vagkanten pa de mest otroliga och olampliga stallen.

efter matshoppingen, var det dags for lite vila innan vi hamtade jonathan pa ngn idrotts-grej.. sen var det "fate" som gallde, typ en marknad, men otroligt mycket trakigare och aven bonnigare. de hade typ tavlingar i gronsaksodling. den med de finaste och storsta bonorna vann.. de fick faktiskt sma, fula trofeer! christ! tanterna gick fram och sag helt overlyckliga ut..

"well, you said you wanted culture.."

     

jag vill byta land... vara den som forsvann

ny update.. tankte faktiskt vara aktiv har nu nar jag har tiden. har namligen bestamt mig for att forsoka hitta ett jobb efter jonathans summer holiday. jag har alldeles for mycket fritid.

idag har jag iallafall stadat  och tvattat, sa jag har inte bara suttit vid datorn hela dagen. deras dammsugare var for ovrigt helt vardelos.. nothing sucks like an electrolux.

andrew fixade forsakringen igar, sa imorn far jag kora bil, huh! tydligen ar det sa har att det ar foraren inte bilen som forsakras. med andra ord far jag enbart kora min grona fiat punto, och ingen annan bil i hela UK. lite lustigt men sa ar det.

har det hant nagot annat? nej, inte direkt.. jag mar valdigt bra med tanke pa halsflussen, och jag har lart mig att svalja hela penicillin-tabletten.. aven om jag nastan kvavs nar jag gor det.


aldo och rar-rar "are on vacation" med andra ord i tvatten.. :)

mondays are gaynights

hello sweden!

bra dag so far :) jag har haft nagot att gora sa tiden har gatt ganska fort.

akte in till cambridge for att traffa sinne idag (familjens forra aupair). hon visade mig runt och bjod mig pa lunch i restaurangen dar hon jobbar. revolution heter den, och det ar aven en klubb och bar, sa om nagon av mina vanner kommer over kommer det antagligen bli en festkvall dar. verkar vara en helt okej bar. for ovrigt gick vi mest runt i cambridge i typ fyra timmar. hon var valdigt latt att prata med, vilket var skont for jag var valdigt skeptisk till iden att traffa en till framling, men dt gick bra och det var faktiskt kul.

nu har jag precis fixat lite tea till jonathan, sa jag sitter oh lyssnar pa honom nar han pratar om surfs up samtidigt som han tar en eighet pa sig att ata upp en burger. han verkar inte marka att jag inte lyssnar pa honom. :)


ja, det var val allt. eller vanta! det har varit solsken idag, no rain :) bra dag :)

btw. om nagon far for sig att skicka ett brev till mig, kan val personen i fraga skriva sin adress i brevet sa blir det enklare for mig att svara..

lost in translation

av nagon outgrundlig anledning, lyckades jag inte publicera mitt forra inlagg. vilket var synd, for jag var ganska nojd med det. men jag borjar om da.

i mandags akte jagmed mamma och vera till flygplatsen, det var en jobbig resa och sjalva flygplatsvistelsen var egentligen en enda lang kamp mot tararna. jag var inte bara radd utan aven spand och nervos infor allting som har med flygplatser att gora. jag har aldrig flygit sjalv, och brukar bara haka pa alla andra.

iaf, pa planet hamnade jag berdvid en flygradd mamma som vagrade sitta vid fonstret. vi fick en ledig plats mellan oss, vilket var skont, for nar planet lyfte hade jag valdiga problem att halla tararna tillbaka. och nar man lipar, snorar man, och ar man da forkyld sa blir allting bara valdigt jobbigt. vill aven skicka ett tack till vem det nu var som uppfann oronproppen, utan dem hade jag antagligen fortfarande inte hort ngt.



planet landade och jag fick sallskap med en kille fram till passkontrollen, han var valdigt snal och hjalpte mig med vaskorna. sen slapade jag ut mitt pick och pack och plotsligt sag jag dem.

familjen
jattetrevlig, lite flummig familj, som gor det omojligt for mig att angra mig och aka hem, vilket egentligen ar det enda jag vill for tillfallet. men eftersom det funkar, kommer jag inte aka.

quick introduction:
andrew - smatt pedantisk prylmanniska och pappan i familjen. jobbar hela dagarna. typ.
helen - flummig lecturer och mamman. says "cool" alot. jobbar hemma, nar hon inte undervisar pa nottingham university. eftersom hon undervisar pa annan ort kommer hon vara borta tisdag - torsdag, tror jag. nu ar hon iaf pa irland.
jonathan - femaringen, som gillar dr. doolittle och har en hel del branda dvd:er. ar i skolan mellan 8.40 och 15.30.
caroline - tvaaringen som fortfarande ar lite blyg, men som verkar valdigt mysig.
charlie the cat - nyinforskaffad f.d. herrelos katt, som garna satter klorna i laret pe en.
 
just det! min adress:
29 Haslingfieldroad
Harlton
Cambridge
CB 23 1ER
UK

skriv garna, saknar allt och alla sa mycket!

mina sysslor ar framst att se till att jonathan kommer pa bussen pa morgonen, samt se till att han kommer av. eventuellt lamna och hamta caroline. medan de ar borta kommer jag vara sjalv i huset (nar helen inte ar hemma). da ska jag ta hand om tvatten och disken samt se till att koket ar rent och dessutom ansvarar jag for stadningen av hallen och min toalett. inte sa mycket att gora med andra ord.. jag kommer fa mer att gora nar jonathans lov borjar om ett par veckor, da jag ska vaka over honom hela dagen, huh!

nar andrew har kommit hem ar jag ledig resten av kvallen och hela helgen ar min tid att gora vad jag vill.

sa det var det. igar besokte jag cambridge ett par timmar, aterupplevde gamla minnen.. gubben med gitarren hade ersatts av en yngre kille som spelade med oppna ogon och inte sjong ens halften sa mysigt.

idag ar min forsta "normala dag" sa nu vantar jag pa att jonathan ska komma med bussen.. jag ska fixa honom nagot att ata vid halv fem.. wonder what i shall do??

lite langtrakigt ar det minsann, och jag kanner mig lite nere. men som papa sa, nar lag ringde och lipade i telefonen, for en stund sedan, det kan bara bli battre. en tanke jag tanker klamra mig fast vid som om jag lag i havet utan land i sikte och den var min enda livboj.

jag behover saker att se fram emot, tror jag. jag vet ju att det kommer handa en del kul, men jag vet inte nar, sa det ar lite svart for tillfallet.

maste anda saga att det kanns lite battre nu, den har bloggen kommer bli min raddning den narmaste tiden, min enda kontakt med sverige och allt som ar mig kart.

imorn, ska jag traffa sinne, fa min mobil samt forsoka mig pa att kora i det har nagot snedvridna landet.

ja, puss pa er!

btw. det ar tom hanks fodelsedag idag!

leaving on a jetplane.. don´t know when I´ll be back again

imorgon vid halv fyra lyfter det ryanair-flyg som ska föra mig mot mitt första, alldeles egna, stora äventyr. och jag är livrädd

men det kommer gå bra, right? jag menar hur många skulle inte vilja göra något såmt här. jag sticker, ni är kvar :) 

nej, egentligen har jag inte så hemskt mycket att säga. jag har precis börjat den penicillin-kur som ska döda halsflussen som jag tydligen har (?) det är timing det! översättningen är klar och sandra gav mig marabou-choklad som kommer räcka i två månder, minst! (om inte veronica får tag på dem)

jag älskar er allihopa, och jag hoppas att ni har förbannat tråkigt medan jag är borta. inga stor aförändringar nu, jag vill inte komma hem nästa sommar och träffa en massa gravida före detta klasskompisar, och ni får inte skada er, vill inte höra något sådant heller.

pusspusspuss på er!


dagens födelsedagsbarn är sylvester stallone 50 cent och geoffrey rush

I care...

en liten update kanske?

måndag: synsam på förmiddagen och så allmänt latande (som jag blivit riktigt bra på) på eftermiddagen. sen åkte jag till käll för ett star wars maraton vid sex-tiden. det blev de tre första och senaste filmerna. illa att inte ta alltihop på en natt, men det uppstod protester från vissa håll.


tisdag:
dagens höjdpunkt var mysfikat med mys människorna. tårar framkallades av åsa, vad gör hon med mig? hemskt trevligt iallafall. sen tränade jag och fick 20 minuter på mig att duscha, äta och göra mig iordning inför nästa star wars maraton. det här var mycket bättre, de gamla filmerna är sjukt mycket bättre än de nya.





onsdag:
hjo med bulan, för superduperglass och allmänt mys i en söt stad. det här var bulans tre månader försenade födelsedagspresent.

torsdag:
familjen beslagtog hela eftermiddagen och kvällen. vi åkte till lidköping för mat och utflykter. väldigt trevligt. familjen övade sig i att vara fyra, och vera doppade sig i ett 16 grader kallt vänern. vi åkte även för att kolla på familjerna sunnergrens nybyggda låda på kållandsö (?)

      

fredag: fika och middag med släkten på mammas sida hos mormor och morfar sen åkte jag till stan för att få mina linser och för att köpa nödvändigheter till resan. presenter till familjen inhandlades också. fantasilösheten var på topp samtidigt som famköping som vanligt har kasst utbud vad det än gäller. hittade inte en enda barnbok på engelska! det blev en pippidocka, en herr nilsson och två falköping-muggar.. muggarna var sämst. hade egentlgien velat köpa tranmuggar, men ja, falköping.. sen kollade vi på herrlaget, som förlorade stort och efter det var det lite fest på ekvallen som gällde.. eller ja, så mycket fest det kan bli när man är helnykter och hostar som en jag vet inte vad..


idag är det lunch med hamp som gäler och sen en snabb titt på dahlinarnas 20-årsfest. imorn får jag väl packa och fixa den där översättningen. gud! jag åker om två dagar!

nu vet ni vad jag haft för mig.. och ja, see you when I see you.

RSS 2.0