We think he was trying to spell monkey

okej, det här kommer bli ett långt inlägg som bara mina föräldrar kommer orka ta sig igenom.

sååå.. mina kära kusiner anlände lagom sent på onsdagskvällen, lite kramar och kaffe på pontis samt skrik i den första engelska rondellen.. precis som det ska vara.

torsdagens första mål blev tesco för malin behöver ju specialmat. vi stannade till lite snabbt på wimpole hall och sen tog vi minsann en snabbtitt på vue innan vi gömde oss på starbucks. när vi kom tillbaka tog vi hand om jonathan samt bokade hostel i london. dagen bestod av två missar. den första var att jag tvingades köra upp på en trottoarkant och gjorde ett hål i avgassystemet (det komer kosta minst 350 pund att laga, plötsligt kändes en eventuell romresa i höst ganska långt borta igen). det andra var den plötsliga snön som kom i sådana mängder att inte ens jag ville köra till stan med sommardäck. så kvällen spenderades i harlton med vin och vänner istället för på the eagle med öl.

jag fick en jonathan-fri fredag så vi strosade runt i cambridge och jag köpte en t-shirt med gizmo på. vid sju började jag jobba så ellen och malin fick se ben bunny gratis medan jag serverade kunder som kom undan utan att betala för popcornen.

lördagen innebar london. det första vi gjorde var att åka fel i tunnelbanan, men det var också enda gången vi gjorde det. det resulterade dessutom i mcdonaldslunch så.. vi tog in på hostelet som låg centralt och bra vid russel square, rekommenderas varmt, och sen tog vi londons vaxkabinett (kan inte stava det, så jag tänker inte ens försöka). efter det blev det nog hamleys (en svindyr paddington till mig!) och sen cykeltaxi till piccadilly circus, där vi åt på pizza hut, inte lika imponerande utsikt den här gången.. vi såg även big ben och london eye innan fötterna sa åt oss att nu får det vara nog.


söndagens första stopp var hyde park, min personliga favorit från helgen. det var bara så trevligt att vandra i parken, och jag fick se peter pan statyn. vi velad runt lite efteråt men landade till sist på harrods där vi köpte té för köpandets skull. sen åkte vi hem efter ytterligare en mcdonaldslunch.


jag jobbade på kvällen, så kusinerna såg hes just not that in to you och sen åkte vi hem och fick ett par timmars sömn innan vi gick upp syndigt tidigt för att åka tillbaka till stansted.



jag sov någon timme till efter jag kommit hem, men sen var det barnvakt som gällde. half term och hela dagen med jonathan. vi gick på bio.. bolt. söt, men jag började sakna gizmo mitt upp i alltihop.. och därmed var första dagen över.

andra dagen innebar cheeky monkeys efter ett besök på bilverkstaden. helt okej dag igen. förutom caroline som har fått för vana att vägra åka hem från dagis, så jag måste bära henne kicking and screaming därifrån. kvällen innebar min första stängning. med andy, så det var ganska smärtfritt.. även om montse och jag var lite sena.

dag tre och ett inställt fotbollsläger förstörde min planerade sovtid. jaja.. vi gjorde nog inget särskilt vad jag kan minnas.. och caroline var lika jobbig som dagen innan. jag stängde med alexis och det gick ingen vidare, för han gjorde massa olika saker och jag fick göra det som tog tid samt alla småsaker som han glömde. jag kom hem vid tre...

nästa dag fick jag gå upp extra tidigt för andrew drog till polen och jag skulle ta hand om allt vad väckning och påklädning innebär. yey! särskilt efter tre timmars sömn. som tur var skulle jonathan till sports extra, så jag fick chansen att sova lite. sen stängde jag för tredje gången. den här gången med joe, som inte visste vad han skulle göra och inte göra. det samt en fruktansvärt jobbig stephen gjorde att vi inte var klara förrän vid ett. men jag skyller en timmes extrajobb på stephen, jag hatar stephen numera.

ja, idag var jag ganska trött igen och helen lät mig gå och lägga mig en stund, medan de åt frukost.. jag sa att jag bara skulle vile lite, och det var vad jag hade tänkt också men jag vaknade vid halv tolv och insåg att jag glömt nämna att det skulle komma en mätargubbe vid elva. så kan det gå. i eftermiddag har jag och jonathan bakat och jag har hunnit vika tvätten. puh! ikväll stänger jag inte och jag ska nog njuta av det med lite vänner..

imorgon väntar mer barnvaktande, för helen och andrew ska iväg. sen stänger jag på söndag. jag skulle vilja stänga med en training buddy, bara för att få det enkelt någon enstaka gång, men den här gången är det med justin, som iofs är jättekul så jag klagar inte. nästa stängning efter det är på torsdag med rich.. det är inte lika kul.. vem vill städa en popcorn-värmare när man vet att det står en bakom en och kollar in ens rumpa..


We are just like everyone else! We bought in to the same ridicolous routine...

natten mellan söndag och måndag sov jag tio timmar. jag gick upp och gjorde frukostrundan och såg oliver twist, men var fortfarande trött vid elva tiden. råkade hamna i sängen och sov till tre. men nu är jag pigg, trots gårdagens sena personalmöte. slumrade lite lätt mellan tio och elva, men somnade aldrig på riktigt.

vid tolv fick jag äntligen tummen ur och åkte till stan för att köpa mig en födelsedagspresent. jag landade på en vänner-box.. alla tio säsongerna... jag är farlig med pengar. jag vet ju inte ens om jag gillar vänner! eller ja, nu gör jag det. hann se tre avsnitt och var snart väldigt inne i det. varför har ingen sagt åt mig att se vänner förut!?

det blev lite nya kläder också. se! jag ÄR farlig med pengar!! en lång skjorta, en vit blus, en mönstrad top och en v-ringad cardigan.. BARA nödvändiga saker..

lyckade uträtta något som faktiskt var nödvändigt också. jag fyllde min engelska mobil med pengar.. något jag behövt göra i ca 4 månader.. hmm. till mitt försvar har jag faktiskt inte haft en aning hur man fyller mobilen. det visade sig vara busenkelt. man behövde bara gå till en bankautomat och trycka på några knappar. jag skäms lite.

iallafall.. ikväll stänger jag med pierrick. hmm. lär ju bli.. kuuuul. luke skulle egentligen tängtmed oss, men han fick ledigt. stephen sa att det var för att luke haft så många shift det sista, men jag tror att det var för att folk tycker det skulle vara kul att låta mig och pierrick jobba själva ihop och dessutom så stänger roger på projection. som sagt, kuuuul...


You can wake up now, the universe has ended.

jag har jobbat hela helgen. fått en file note för att jag hade för mycket pengar i min kassa. träffat kate och paul (som var med i frankrike) igen. mycket trevligt. druckit underbart gott vin. druckit lite mer vin än vad som var lagom, men inte för mycket.

och idag hade james dean fyllt år om det itne varit för att han dog 1955.. men jag är kär i honom ändå,det är väl okej?

nick nolte och seth green fyller också år idag

snart kommer malin och ellen, DET ser jag fram emot.

just like he hates and loves himself

"nytt 'snökaos'  så tinnert kunde inte komma och jag måste ta hand om jonathan hela dagen.
de kommer antagligen ringa från dagis och så får jag hämta caroline också.
det här suger och jag har aldrig haft en så tråkig födelsedags vecka i hela mitt liv. inget går min väg.
kan bara anta att de ställer in alla flyg till england nästa vecka.
skulle verkligen vara pricken över i;t, kronan på verket.
vad är det för fel på det här jävla landet?!"



det är inte lätt att vara liten och ledsen och inte ha någon att prata med om det. pappa ringde väl ca 20 sekunder efter att jag skickat det här sms:et och jag har nog aldrig hört någon säga "jag tycker synd om dig" med så mycket sympati. grät lite smått för jag gör det när jag får sympati och efteråt kändes det mycket bättre igen.

man inser itne hur viktigt det är att ha någon att anförtro sig till förrän man finner sig ensam i en liten engelsk by med ett helt hav till sina nära och kära och inte har möjlighet att åka till sina nya bekantskaper.
ville bara att ni skulle veta det.

jag har ingen bra vecka, men det vänder snart. det gör det.

Why, damn it, WHY!?!

när jag kröp ner i sängen efter en relativt bra closing med sparksy (mot all förväntan), tänkte jag; skönt, nu är det bara bra saker kvar den här veckan.. mitt enda problem var att jag inte visste hur mycket sömn jag kunde klämma in innan tinnert kom med tåget.

när jag kom ut i köket imorse såg jag snön. det var mer snö än i måndags, men jag hoppades ändå in i det sista att skolorna skulle vara öppna. nope. det innebär: 1. ingen extra sömn för mig idag 2. att jag måste ta hand om jonathan HELA dagen, även när tinnert är här.

OM tinnert är här. för vem vet om tågen går nu. att tinnert skulle komma hit, att jag skulle kunna ta en fika med henne i stan att jag överhuvudtaget skulle ha någon som jag tycker om här, var det som gjorde min dag okej igår. tur att jag inte visste att det skulle snöa igår, då hade jag nog varit riktigt deprimerad.

nu känns allt bara väldigt tråkigt. det klart, det kan ju faktiskt vara så att tinnert kommer och det är ju bra. men ja, kommer hon kan vi inte sitta i stan och fika och göra roliga saker, för vi måste ha jonathan med hela tiden.

jag tycker ändå att jag har haft väldigt låga förväntningar på min 20-årsdag, men verkligheten uppnår inte ens dem. det roligaste igår var att jobba på vue, trots att jag var på concessions. jag menar det är ju bara sjukt.

och nej, jag är inte bitter.. jag är faktiskt ledsen.

å andra sidan hade dagen sina stunder. jag somnade med en varm, sovandes caroline i knät. det var mysigt. stephen hade beställt en födelsedagskaka till mig (hade det inte varit för att han hade tappat sitt kort, hade jag nog fått den också). jag fick flera grattiskramar. fick bossa lite med alexis och will. kieran jobbade för en gångs skull effektivt, och klagade inte överhuvudtaget. min kassa var spot-on. andrew fixade en födelsedagstårta. jag fick mitt livs första blommogram, ett fint halsband som verligen känns som jag. ett par kort. alla trevliga facebookhälsningar.  

happy birthday to meeeee!

usch vad irriterad jag blir! jag har egentligen inte sett fram emot den här dagen alls, men man har ju ändå några små förväntningar på sin födelsedag. och mina har grusats totalt.

jag hade planerat en tripp till stan. skulle köpa en bakelse från ett sött konditori (eller englands motsvarande konditori, finns ju inga konditorier som i sverige här). har alltid velat köpa ngt där, men har saknat tillfälle. jag skulle också köpa en present till mig själv.. hade tänkt mig något riktigt dyrt, nu när jag för en gångs skull har råd.

MEN  när jag skulle skjutsa caroline till dagis var bilen totalt och fullkomligt död. jag ringde the aa, som ju fixar sånt. fick sitta i telefonkö och ick till slut en tid melan tolv och ett.. kul, så nu har jag suttit och väntat på att de skulle komma. fick plötsligt för mig att jag skulle testa om bilen funkar (kunde ju inte komma på hur batteriet hade kunnat laddas ur).

japp, nu funkar den minsann.. så jag försökte övertala caroline att vi skulle åka till stan, eller att jag nu kunde köra henne till dagis... men icke! hon vill stanna hemma och leka. så nu får även jag stanna här. i jävla, fucking, skit-harlton. ursäkta franskan, men det är så jag känner.

hur kul är det att sitta här och stirra in i väggen i x antal timmar, liksom? när man inte har något val så för det väl gå, men nu funkar ju bilen och vi kunde åka någonstans. tro det eller ej, men jag var faktiskt relativt glad för ca 30 minuter sen. hade fått både blommor, present, två kort och två värmande samtal samt att tinnert kommer imorn. men nu...

allt detta bara för att engelsmän inte fattar bättre och förbereder sig inte för vinter och kyla.. det är nämligen den enda anledningen jag kan komma på.. det var för kallt i morse så bilen pallade helt enkelt inte. jävla engelsmän helt enkelt.

OCH min kamera går inte att laga så jag måste köpa en ny. kul! KUL!!


jag fyller år idag

I'm not too worried about it, really. I wouldn't worry about it. Don't worry about it. I'm not worried at all.

oh happy day!

när jag vaknade i morse hade tillräckligt med snö (ca 2 cm) smällt bort så jonathan kunde gå till skolan. prisa gud! hade nog inte klarat en dag till.

det var dagens första goda nyhet. den andra är att tinnert ska hedra mig med ett besök på torsdag och fredag. stod och borstade tänderna igår kväll och insåg att vi ju inte kunde vara i england samtidigt utan att träffas. så hon kommer hit och vi ska ha det så trevligt så.

jag har nog en tjugoårskris på gång och särskilt igår mådde jag förftvivlat dåligt över livet. var ska jag ta vägen när jag kommer hem?! men tinnert kom flygande som en uppfriskande vind och spolade bort alla negativa tankar.. nästan iallafall och allt känns mycket bättre. helt otroligt vad en liten incident kan höja humöret!

har once again sett superbad.. jag var nog på perfekt humör när jag såg den sist, för denvar så fruktansvärt bra.. den var fortfarande sjukt bra den här gången, men jag skrattade inte riktigt lika högt.

imorgon är det the big two o som gäller.. huh!


No one tells the truth, Frank, they just get better at lying.

yey! det snöar! wow!
vi har ca 5 cm snö!!! oh my God!!!
Vi måste stänga skolan!!!

*FUCK*

det finns bara ett ord för vad jag känner just nu. fuck..

såg fram emot att gå och lägga mig och sova i en sisådär tre timmar. sova igen alla helgens missade timmar. har ju trots allt utsett måndagen till min sovdag. men icke.. vi har ju inprincip snöstorm här nu, så skolorna är stängda. helt otroligt! när jag gick på lekis stängde skolan pga snöoväder. då hade vi två-tre meter höga drivor med snå på baksidan hemma. kommer ihåg detta väldigt väl för mitt ben fastnade när jag lekte.. här har vi inte ens tio cm och folk har panik. tänk om vi hade stängt våra skolor i sverige för tio cm snös skull.. fuck..

så knappt tre timmars barnvaktande har nu blivit tio.. kul.

hursomhaver.. mina jobbarkompisars entusiasm för snön igår var iallafall väldigt gullig. joe sken upp "oh! its snowing!". självklart tog jag ner honom på jorden direkt "yeah.. its "snowing"!". nu får jag ju äta upp varje kritisk kommentar till den engelska "snön", för det är faktiskt snö, ett täcke av snö.

gick förbi parkers piece igår efter jobbet, vid tolvtidenisch, och folk var ute och hade snöbollskrig och gjorde snögubbar.. vuxna människor.. då var det gulligt. idag är det itne lika kul.

jag får väl vara glad att ett antal tillfälligheter hindrade mig från att joina luke, kamila, vicky mm och gå på gayclub i lördags.. även om det känns som om jag missat ngt så känns det betydligt bättre att ha sovit de timmarna nu.. faktiskt så lät det kul. che sa att gaykvällar är de trevligaste kvällarna att festa och will tjatade om "hot lesbians on stilts". tydligen ngt som han verkligen uppskattade. haha!

förutom att jag missade gaynight har jag mest jobbat.. såg revolutionary road och role models också.. rev var ju helt okej. kul med dicaprio och winslet tillsammans igen, även om hon ser mycket äldre ut så funkar de ihop, och dessutom ser det bättre ut i den här än i titanic, för där ser dicaprio ut att vara 17 och hon 28. role models hade sina stunder.


RSS 2.0